Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için;
- 750 gram quark (sadece labne ile yapabilirsiniz)
- 1 paket labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için
- 1 paket krema (200 gr)
- 400 gram beyaz çikolata
Süslemek için
- 50 gram bitter çikolata (eritilmiş)
- Çilek ,isteğe göre meyveler
Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
- Kreması için; malzemeleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folie ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
- 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra bir saate yakın fırın kapağı açık şekilde içinde bırakıyoruz.
- Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için kremayı tencereye alıyoruz ısıtıp çikolataları ekliyoruz.
- Çikolatalar eridikten sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
- 2-3 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
- Üzerine benmari usulü çikolata eritip süsleyebilirsiniz, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder