28 Mart 2022 Pazartesi

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi

 

Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı un (duruma göre az veya çok girebilir)

    Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, maya ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Ardından yumurtanın akını, zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve unu eklemeye başlayalım yavaş yavaş,.
  • Hamur ele yapışmayan ama güzel bir yumuşaklığa gelince un eklemeyi bırakalım ve hamuru tezgaha alıp 15-20 dakika kadar hiç durmadan yoğuralım (burası hamurun güzel kıvam alması için önemli).
  • Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüp ilk parçayı tezgah üzerinde yuvarlak bir tepsi boyutunda açalım, ikinci hamuru da o şekilde açıp ilk hamurun üstüne indirelim iki kat olmalı.
  • Ardından büyük yapmak isterseniz büyük küçük isterseniz küçük bardakların ağız kısmı ile yuvarlaklar elde edelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bir kısmının üzerine yumurta sarısını bir kısmının üzerine de sadece süt sürüp tam tamına 2 saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
  • 2 saatin sonunda önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar sürüyor ama kontrollü olalım.
  • Pişen burger ekmeklerini dinlenip soğuduktan sonra bölmeli yerinden kesip kullanabiliriz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder