Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 su bardağı un (duruma göre az veya çok girebilir)
Orjinaline En Yakın Burger Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt, maya ve şekeri derin bir kabın içerisine alıp 15 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
- Ardından yumurtanın akını, zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve unu eklemeye başlayalım yavaş yavaş,.
- Hamur ele yapışmayan ama güzel bir yumuşaklığa gelince un eklemeyi bırakalım ve hamuru tezgaha alıp 15-20 dakika kadar hiç durmadan yoğuralım (burası hamurun güzel kıvam alması için önemli).
- Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüp ilk parçayı tezgah üzerinde yuvarlak bir tepsi boyutunda açalım, ikinci hamuru da o şekilde açıp ilk hamurun üstüne indirelim iki kat olmalı.
- Ardından büyük yapmak isterseniz büyük küçük isterseniz küçük bardakların ağız kısmı ile yuvarlaklar elde edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bir kısmının üzerine yumurta sarısını bir kısmının üzerine de sadece süt sürüp tam tamına 2 saat kadar mayalandırmaya bırakalım.
- 2 saatin sonunda önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar sürüyor ama kontrollü olalım.
- Pişen burger ekmeklerini dinlenip soğuduktan sonra bölmeli yerinden kesip kullanabiliriz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder