Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8-10 adet küçük patates
- 6-7 adet arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya aldığımız zeytinyağında et, arkalı önlü yaklaşık 2 dakika kadar pişirilir.
- Etler, tavadan çıkarılır, ayrı bir tabağa alınır.
- Aynı tavaya tereyağı eklenir, soyup doğradığımız havuç, bütün halinde eklediğimiz patates, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur.
- Daha sonra salçalar, tuz ve karabiber eklenir, tavuklar tekrar tencereye alınır.
- Üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır.
- Suyunu büyük ölçüde çeken yemek tabağa alınır.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder