28 Mart 2022 Pazartesi

Tavuk Tava Tarifi

 

Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8-10 adet küçük patates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su

    Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya aldığımız zeytinyağında et, arkalı önlü yaklaşık 2 dakika kadar pişirilir.
  • Etler, tavadan çıkarılır, ayrı bir tabağa alınır.
  • Aynı tavaya tereyağı eklenir, soyup doğradığımız havuç, bütün halinde eklediğimiz patates, soğan ve sarımsaklar 2-3 dakika kavrulur.
  • Daha sonra salçalar, tuz ve karabiber eklenir, tavuklar tekrar tencereye alınır.
  • Üzerine sıcak su ilave edilip kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır.
  • Suyunu büyük ölçüde çeken yemek tabağa alınır.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder