28 Mart 2022 Pazartesi

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2,5 su bardak süt
  • 1 su bardak su
  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 instant maya

Şerbeti için:

  • 2 su bardak su
  • 2 su bardak şeker

İçi için:

  • İnce çekilmiş ceviz

    Taş Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 15-20 dk daha kaynayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sütü ılıtın.
  • İnstant mayayı ılık su ile birlikte eritin.
  • Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Hamur çok cıvık veya çok sert olmamalıdır. Boza kıvamında olacak. Gerekirse, biraz daha su veya un ekleyin.
  • Yaklaşık 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
  • Tavayı ısıtın ve hamuru tavaya dökün. Daha büyük bir tavada aynı anda birkaç tane pişirebilirsiniz.
  • Çevirmek yok!! tek taraflı pişecek. Pişen kadayıfların içine ceviz içi koyup kenarları birleştirilip yapıştırın.
  • Şimdi tencerede bol yağı ısıtın ve hamur parçalarını kızarana kadar pişirin.
  • Kızarttıktan hemen sonra bir kaç dakika şerbete daldırın.
  • Hepsini geniş bir tabağa koyun ve servis yapın. Afiyet olsun! ♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder