28 Mart 2022 Pazartesi

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Limonlu sos

  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı zerdaçal

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı
  • Beyaz çikolata (sadede bırakabilirsiniz nasıl arzu edersiniz)

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip büskıvileri röbattan geçirelim.
  • Eriyen tereyağını toz haline gelmiş bisküviyi ekleyip iyice karıştırın.
  • 28x 28 büyüklüğünde borcam yada kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.
  • Sonra karışımı dökelim benim kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım. Karışımı döküp bir bardak yardımı ile üzerini batıralım iyice sıkıştıralım.
  • Daha sonra kreması için süt ,şeker, nişasta ,irmiği ekleyip karıştıralım ve tencereyi ocağa alıp altını açalım ve sürekli karıştıralım.
  • Pişen kremayı ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peyniri ve vanilya ekleyelim.
  • Tekrar karıştırıp bisküvilerin üzerine dökelim düzeltelim.
  • Yarım saat buzdolabına koyalım.
  • Sosunu hazırlayalım tencereye şu limon suyu zerdaçal ,nisasta, limon kabuğu rendesi toz şekeri, zerdaçalı ekleyelim karıştıralım ve ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Sosumuz kıvam alınca cheesecakekin üzerine dökelim. Düzeltelim en az 6 saat beklemesi gerekiyor. Akşamdan yaparsak çok güzel olur ilk defa yaptım harika oldu mutlaka deneyin afiyetler efendim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder