28 Mart 2022 Pazartesi

Erik Pestili Tarifi

 

Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo erik
  • 2 su bardağı şeker ( ben katmadım, tatlı sevenler için)

    Erik Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erikleri dallarından toplayıp bir güzel yıkayalım,çekirdeklerini çıkartalım. Oldukça büyük bir tencereye eriklerimizi alıp ocağın üzerine koyalım.
  • Erikler ezilene kadar kaynatıp pişirelim.
  • Pişen eriklerimizi soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kevgir alıp altına temiz bir kova yerleştirelim.
  • İsteyen blendır den geçirip süzebilir.
  • Bir kap yardımı ile eriklerimizi kevgire aktarıp elimizle kevgirin üzerinde gezdirerek ezip alttaki kovaya suyunun geçmesini sağlayalım.
  • Kevgirde eriklerin sadece kabukları vede çekirdekleri kalmalı. Bu şekilde tenceremizde ki tüm eriklerimizi bitirelim.
  • Kovada ki erik suyumuzu tepsilerimize aktarıp düz bir zemine yerleştirelim.
  • Pestil akıcı olduğundan, istediğiniz kalınlıkta yayabilirsiniz. Bir hafta kurumasını bekleyelim.
  • Daha sonra istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Ben pestil de nişasta veya şeker kullanmayı sevmiyorum tamamen doğal olsun istiyorum. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz. Pestillerimiz yemeye hazırdır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder