Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo erik
- 2 su bardağı şeker ( ben katmadım, tatlı sevenler için)
Erik Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erikleri dallarından toplayıp bir güzel yıkayalım,çekirdeklerini çıkartalım. Oldukça büyük bir tencereye eriklerimizi alıp ocağın üzerine koyalım.
- Erikler ezilene kadar kaynatıp pişirelim.
- Pişen eriklerimizi soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kevgir alıp altına temiz bir kova yerleştirelim.
- İsteyen blendır den geçirip süzebilir.
- Bir kap yardımı ile eriklerimizi kevgire aktarıp elimizle kevgirin üzerinde gezdirerek ezip alttaki kovaya suyunun geçmesini sağlayalım.
- Kevgirde eriklerin sadece kabukları vede çekirdekleri kalmalı. Bu şekilde tenceremizde ki tüm eriklerimizi bitirelim.
- Kovada ki erik suyumuzu tepsilerimize aktarıp düz bir zemine yerleştirelim.
- Pestil akıcı olduğundan, istediğiniz kalınlıkta yayabilirsiniz. Bir hafta kurumasını bekleyelim.
- Daha sonra istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Ben pestil de nişasta veya şeker kullanmayı sevmiyorum tamamen doğal olsun istiyorum. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz. Pestillerimiz yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder