3 Nisan 2022 Pazar

Süper Lezzetli Karnıyarık Tarifi

 

Süper Lezzetli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • ️5-6 adet patlıcan
  • ️250 gram kıyma
  • ️1 adet soğan (ince doğranmış)
  • ️3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • ️2 adet sivri biber (doğranmış)
  • ️3 adet domates (ince doğranmış)
  • ️5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 atlı kaşığı kırmızı biber
  • ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber

Süslemek için ;

  • Sivri biber ve domates

    Süper Lezzetli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayın ve soyun.
  • Bir tavada yeterince yağ kızdırın, patlıcanları kısık ayarda her tarafını kızartın.
  • Kağıt havlu da fazla yağını alın.
  • Bir tepsiye yerleştirin, ortasından ayırın içini biraz bastırın ve tuzlayın.
  • Bir tavaya yağı, soğanı ve sarımsağı alın ve kavurun. Biberleri ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı da ekleyin, kıymalar kızarmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  • Salçayı ve domatesleri ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  • Tuzu ve baharatları ekleyin (kıyma karışımı çok kuru ise bir bardak suda biraz salça açıp ilave edin).
  • Kıyma karışımı ile patlıcanları doldurun ve domates, biber ile süsleyin.
  • Tavada kalan kıymaları değerlendirmek için biraz su ekleyin ve tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dakika pişirin.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu kullandım yoksa bulyonda olur)
  • Tuz
  • Karabiber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağla birlikte tereyağını alıp eritiyoruz. Eriyen yağa soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  • Yumuşayan soğanlara unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Ardından iyice yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz.
  • Üzerine su ilavesi yapıp, tuzu ve karabiberi attıktan sonra  pişmeye bırakıyoruz (Su ilavesi gerekebilir çorbanız koyu olursa biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben yarısını tavuk suyu ile yaptım. Siz isterseniz et suyu ile de yapabilirsiniz. Ya da bulyonla da yapabilirsiniz)
  • Pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Son olarak ocaktan almadan hemen önce renk vermesi için zerdeçal ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Hazır olan çorbanın üzerine isteğe bağlı tereyağı biber yakıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi

 

Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • 50 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 6 yemek kaşığı çekilmiş badem
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 150 gram kırmızı meyve karışımı veya ahududu
  • 50 gram damla çikolata

Ganajı için:

  • 100 gram biter çikolata
  • 150 gram sıvı krema

    Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ilk önce yumurta, şeker ve vanilya şekerini bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra tereyağını, ardından bütün kalan malzemeleri de ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
  • Yuvarlak, yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına hamuru koyuyoruz. Üzerine kırmızı meyvesini ve damla çikolatasını serpip, 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra ganajını hazırlıyoruz.
  • Kremayı bi küçük tencerede hafif kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
  • Çikolatayı da içine koyup güzelce eritiyoruz.
  • Kekin üzerine döküp, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Soğuk yerde en az iki saat bekletiyoruz. Servise hazır.
  • Afiyet olsun 

Tavuklu Saray Bohçası Tarifi

 

Tavuklu Saray Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetin yarısı yarım yufka
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

İç harcı için;

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça veya 1-2 tane domates
  • Tuz, isteğe göre kimyon, karabiber, kekik

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tavuklu Saray Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğanımızı küp küp kesip kavuruyoruz, ardından içine küp küp kestiğimiz havuçları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bir yandan ufak ufak kestiğimiz tavuklarımızı içine ekleyip, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • En son 1 kaşık salçamızıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Başka bir tencerede zeytinyağımıza unumuzu ekleyip kavuruyoruz, üzerine sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Ve şimdi birleştirme zamanı.
  • Yufkamızı iki parçaya bölüyoruz, bir kase içine koyup iç malzememizi içine koyup ters çeviriyoruz.
    Borcamın içine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine beşamel sosumuzu döküp oncesinde 180 derece işittiğimiz fırına koyup yarım saate yakın pişiriyoruz son beş dakikasında üzerine kaşar rendeleyip koyuyoruz.
    Ve yemeğimiz hazır :) afiyet olsun.

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (Kontrollü olarak)

Açmak için;

  • 100 gram tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 500 gram Ispanak
  • Peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz (Peynir tuzlu olduğu için tadına bakarak ayarlayınız)

    Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içi için ıspanakları yıkayıp doğrayınız sonra soğanıda ince ince doğrayınız.
  • Geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz ve soğanları pembeleşinceye kadar pişiriniz.
  • Sonra içine ıspanakları ekleyip hafif pişiriniz fazla pişirmeyiniz sulanır, eğer sulanırsa suyunu sürünüz soğuduktan sonra peynirini ekleyiz.
  • Sonra hamuru için kabınızın içine suyu ,unu ve tuzunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Hamuru 8 bezeye ayırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız. Pasta tabağı büyüklüğünde acınız ve her birinin üzerine tereyağını eritiniz ve sıvı yağıyla karıştırıp sürünüz.
  • Sonra 10 dakika bekleyip hamuru elinizle çeke çeke acınız yırtılma olabilir sorun değil çok kolay açılacak içine hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo yapınız.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriniz.
  • Not: Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi

 

Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

İçi:

  • 4 orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Biraz ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • 50 gram kadar bitter çikolata
  • Antep fıstığı

    Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekeri alınarak yoğrulur. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve kontrollü şekilde un eklenir.
  • Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edilince un eklemesi yapılmadan hamur dinlendirilir.
  • Elmalar rendelenir. Tavaya alınır, üzerine şeker eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Kırılmış ceviz ve tarçın eklenir. Bir kaç tur çevrilir ve alınır. Hamurdan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alınır.
  • Alınan parça top yapılır ve elle tezgahta yaydırılarak açılır. Ortasına elmalı harç koyulur.
  • Kenarları ortaya doğru kapatılarak sandal şekli verilir. Uçları iyice birleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derece fırında renk alana kadar pişirilir. Çikolata eritilir. Çıkan kurabiyeleri ilk sıcağı gidince pudra şekeri serpilir.
  • Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir. Sandal kısımlarına hindistan cevizi ya da antep fıstığı koyularak servis edilir.
  • Afiyet olsun 

Lorlu Kurabiye Tarifi

 

Lorlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı taze lor (Ya da loru biraz sütle blender dan geçirelim.,)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

    Lorlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lor, şeker, sıvı yağ kaba alalım.
  • İçine yumurtayı kıralım.
  • Tereyağını eritip, dökelim.
  • Hepsini karıştıralım. Biraz şekeri erisin.
  • Kabartma tozu, vanilya, unu ekleyip yoğuralım.
  • Yuvarlak şekil verip, fırına sürelim.
  • 180 derecede 15 dk pişirelim.
  • Üstü kızarmadan alalım. 15 dk yeterli olmaz gibi görünürse sadece 5 dk daha pişirelim.

İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tarifi

 

İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un

Dışını bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 .5 su bardağı su
  • 4 damla limon

    İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için şekeri ve suyu tenceremize alalım, kaynatalım, kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım şerbeti soğumaya alalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımızda karıştıralım un ve kabartma tozunuda eleyerek ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur yapalım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle parmak şekli verip yassılaştıralım irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapalım şekil verdiğimiz hamurların ortalarına çizik atalım pisince kabarıp, açılacaklar.
  • 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim, Üzerini kapatalım, istediğimiz gibi süsleyelim fındık fıstık hindistan cevizi deneyeceklere afiyet olsun.

Sultan Kebabı Tarifi

 

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir rendesi

    Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
  • Ardından doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika kavurun, patatesleri ekleyip, birkaç dakika kavurmaya devam edin.
  • Salça ve baharatları ilave edin kavurun ve eti kevgir yardımıyla sudan alıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeyi de ekleyip karıştırın.
  • Eti haşladığınız sudan 1 bardak yemeğe ilave edin ve pişirin. Patatesler yumuşayınca ocaktan alın.
  • Beşamel sosu için tavada tereyağını eritin unu ekleyip kavurun, süt, tuz ve karabiberi ilave edin krema kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Yufkaları üst üste koyup 4’e bölün. Bölünmüş parçalardan iki adet alıp, bir kasede üst üste koyun ve iç harçtan doldurup kasenin dışına taşan yufkaları sıkıca üst üste koyup kapatın ters çevirip yağlanmış tepsiye alın.
  • Üzerine beşamel sosu sürüp kaşar peyniri serpin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin benimki biraz fazla pişti siz daha az pişirin ki kaşarlar yanmasın. Afiyet şifa olsun.

Peynirli Mini Bazlama Tarifi

 

Peynirli Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 300 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yaklaşık 500 gram)
  • Yarım yaş maya veya 1 paket kuru maya

Peynirli harcı için:

  • 1 çorba kasesi beyaz peynir
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz

    Peynirli Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurumuzu yoğuralım bunun için ılık su da mayayı eritelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Yumuşacık bir hamur olsun. Ele yapışmasın.
  • Hamurun üzerini örtüp bir saat dinlendirin.
  • Daha sonra küçük küçük bezeler elde edin ve merdane yardımıyla açın.
  • İç harcımız için beyaz peyniri ezin rende kaşar ve yumurta ile karıştırın.
  • Ben tuz eklemedim ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
  • Yuvarlak açtığımız hamurlara iç harcımızdan sürelim.
  • Kenarlarını hiç yada çok çok az boş bırakın mümkünse kenarlarına kadar sürün.
  • Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi

 

Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber (Küp küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (Küp küp doğranmış)
  • 1 kase sucuk (Küp küp doğranmış)
  • 3 adet yumurta
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kasar peyniri

    Pizza Tadında Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler soyulur küp küp doğranır.
  • Uygun bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  • Kısık orta ateşte tavanın kapağını kapatıp 3-4 dk pişirelim.
  • Pişmeye yakın patateslerin üzerine biber, sucuk, maydanoz, tuz ve baharatlar ekleyip 5 dk daha soteleyelim.
  • Daha sonra sotelenmiş patateslerin üzerine yumurta eklenip karıştırılır.
  • En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek tavanın kapağı tekrar kapatılır ve kısık ateşte peynirlerin erimesini beklenir. Afiyet olsun