6 Nisan 2022 Çarşamba

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 – 3 su bardağı un

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mini pita emeğinin hamuru için yoğurma kabına  ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • Unun geri kalanını da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamuru daha kolay yoğurabilmek için tezgaha alalım. Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
  • Hamuru tekrar kabına alarak üzerini bir bezle kapatalım. Bu şekilde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
  • Hamuru önce iki eşit parçaya ardından 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden birini alalım ve elimizle hafifçe bastırarak genişletelim.
  • Sonra bir merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Çok inceltmeden daire şeklinde açalım.
  • Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Tüm bezeleri aynı şekilde açmaya devam edelim.
  • Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için temiz bir bez örtmeyi unutmayalım.
  • Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınıncaya kadar ekmeklerin üzerini örterek bekletelim.
  • Fırınımız ısındıktan sonra pita ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar pişirelim. Çok hızlı kabarıp pişeceklerdir, kontrollü olmalısınız.
  • Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fındık lahmacunlarımızın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine tuzu ekleyelim ve ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Açtığımız çukura  ılık su, toz şeker ve instant mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcını hazırlayabiliriz. Bunun için kabuklarını soyduğumuz  domatesi,  kuru soğanı, maydanozu ve sarımsağı mümkün olduğunca küçük bir şekilde doğrayalım.
  • Ardından büyük bir bıçak yardımıyla sebzelerimizi ince ince kıyalım.
  • İnce bir şekilde kıydığımız sebzelerimizi bir yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine  kıyma, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave ederek güzelce yoğuralım. Kıymalı harcımız hazır.
  • Bir kenarda dinlendirdiğimiz mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar toparlayalım.
  • Toparladığımız hamuru daha sonra 4 parçaya ayıralım ve her bir parçayı dışarıdan içe yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Ardından merdane veya oklavayla ilk bezemizi açalım.
  • Herhangi bir bardak veya hamur kesme aparatı yardımıyla açtığımız bezeden  daire şeklinde parçalar keselim.
  • Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra aynı işlemi diğer bezeleri de bitinceye kadar tekrarlayalım. Ben bu ölçülerle yaklaşık 45-50 tane fındık lahmacun elde ettim.
  • Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadarını alalım ve elimizle tüm hamurun üzerine güzelce yayalım.
  • Fındık lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız fındık lahmacunlar servise hazır. Yanında limon ve bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

    Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 2yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 lt su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım.
  • Benim yeşil mercimeğim dondurucuda haşlanmış olduğu için sonradan ekledim. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır.
  • Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım.
  • Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım.
  • Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kușbașı et
  • 4,5 adet patlıcan
  • 2 adet yeșil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2-3 diș sarımsak
  • 7-8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki tur karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
  • Patlıcanları ve biberleri yıkayalım ardından patlıcanları alaca soyup önce ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
  • Aynı şekilde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da önce patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
  • Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da aynı yağın içerisinde hafif kızartalım.
  • 4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizelim .
  • Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
  • Çeri domatesleri de aynı şekilde hafif kızartıp alalım .
  • Biberlerin üzerine aralıklı koyalım aynı tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.

Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pancar
  • 1 tane iri kuru soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yoğurtlu Sarımsaklı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı soyup küp küp doğruyalım.
  • Kuru sağanı da küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Doğradığımız pancarları soğana ekleyip yumuşayana kadar 10. Dakika kadar kavuralım.
  • Sarımsakların 2 tanesini doğrayıp iki tanesini rendeleyelim tuzunuda koyalım.
  • Beş dakika daha kavurup altını kapatalım.
  • Yoğurdumuza bir diş sarımsağı rendeleyelim.
  • Tuzunu koyup pancarımızın bir kısmını yoğurtla karıştıralım.
  • Servis tabağımıza koyalım.
  • Bir kısmını da sade olarak yoğurtlu pancarın üzerine koyalım.
  • Zeytinyağınıda üzerine gezdirip istediğimiz şekilde servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun.

Yumuşacık Tart Kek Tarifi

 

Yumuşacık Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kekimiz için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tart kalıbını yağlamak için;

  • Margarin

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • Muz
  • Kivi
  • Çikolata

    Yumuşacık Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar yüksek ayarda çırpalım.
  • Kalan malzemeleri ilave edip kekimizi çırparak hazırlayalım.
  • Tart kalıbımızı bol margarinli yağlayalım.
  • Sonrasında ortadan dökerek bütün kek karışımını tart kalıbınıza boşaltalım.
  • 170 derecelik fırında 15-20 dakika arası pişirelim.
  • Kürdanla kontrol edelim.
  • Soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirelim👍.
  • Muhallebimize geçelim. Tenceremize süt, un ve şekeri katıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz pişince margarin hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım ocağımızın altını kapatalım.
  • Muhallebimizi ılıyan tartımıza dökelim.
  • Tartımızın üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirelim👍.
  • Keserken her seferinde bıçağınızı ıslatırsak dilimlerimiz daha güzel olur👍.
  • Servis edeceğiniz zaman meyveler ve çikolata ile süsleyerek servis yapabilirsiniz🥰🤩🐵.

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket instant toz maya (veya yarım yaş maya)
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam olmalı)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinin içersine şeker, çekilmiş ceviz ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz
  • İlk olarak ılık süt, sıvı yağ ve mayayı ekleyip güzelce karıştıyoruz.
  • Daha sonra ununu ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yapıyoruz.
  • Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamuru altı parçaya ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine tahinli harçtan sürüyoruz. Üst üste koyup altı kat yapıyoruz.
  • Her kata bu işlemi uyguluyoruz, son kat hariç.
  • Hamurun yağının donması için buz dolabına kaldırıyoruz.
  • Daha sonra hamuru dolaptan alıp, oklava yardımı ile açıyoruz.
  • Orta kalınlıkta açtığımız hamuru bir ucunu ortaya katlıyoruz, öbür ucunuda ortaya katladıktan sonra tekrar ortada buluşturduğumuz kısmını bir tarafına katlayıp, elimizle hafif bastırıyoruz.
  • İkişer santim eninde kesiyoruz.
  • İkişer santim eninde kestiğimiz hamurları tekrar ortasından bir santim kalacak şekilde kesip iki ucunuda dışa doğru kıvırıp, uçlarını bir birine tutturuyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepside mayalandırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram labne peynir
  • 5 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak közlenmiş patlıcanlı kırmızı küçük küçük doğrayalım kasemize alalım.
  • Başka bir kaseye alıp yoğurt labne peyniri ve tuzu ekleyip güzelce çırpalım.
  • Üzerine doğradığımız patlıcanları döküp kaşıkla karıştıralım.
  • ❗servis edeceğimiz zamana kadar buzdolabında bekletebiliriz👍.
  • Buzdolabında bekleme aşamasında yoğurtumuz çekerse bir yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.
  • Salatamızı servis tabağına alalım.
  • Tereyağı sıvı yağı ekleyip pul biber ve toz biber yakalım.
  • Yaktığımız sosu labneli köz patlıcan salatasının üzerine gezdirelim.
  • Arzu eden pulbiberde ekleyebilir 👍.
  • Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰🤩.

Süslü Kurabiye Tarifi

 

Süslü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (ele yapışmayan kıvam yaklaşık 3,5 su bardağı )
  • 60 gram bitter çikolata

    Süslü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Dilediğimiz gibi şekil verip yuvarlak olanları sadece yuvarladım.
  • Çiçek şeklinde olanları da sıkma torbası duyu ile yaptım.
  • Deniz kabuğu şeklinde olanları bardak kenarıyla yaptım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 170 derecede 15-20 dakika kontrollü bir şekilde üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyeyi benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun

5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi

 

5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tam yağlı labne
  • 250 gram speisequark (labne kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

Haricinde:

  • Cookie bisküvi (veya benzeri birşey)
  • İstediğiniz meyve çeşidi

    5 Dakika Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Labne, quark, şekerli vanilin ve süzgeçten geçirdiğiniz pudra şekerini çırpıcı yardımı ile karıştırıp sıkma poşetine koyun.
  • Bisküvileri süte bandırıp kâseye yerleştirin.
  • Üzerini krema ile kaplayın.
  • İstediğiniz meyve çeşitini koyup üzerine yine süte bandırdığınız bisküvi ve son olarak kremanız ile kaplayın.
  • Dileyen meyve veya bisküvi ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Labne ve quarkınız soğuk ise yaptığınız gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun