Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 – 3 su bardağı un
Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mini pita emeğinin hamuru için yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yoğurdu alarak karıştıralım.
- Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Unun geri kalanını da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru daha kolay yoğurabilmek için tezgaha alalım. Hafif ele yapışan bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuz hazır demektir.
- Hamuru tekrar kabına alarak üzerini bir bezle kapatalım. Bu şekilde 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alarak toparlayalım.
- Hamuru önce iki eşit parçaya ardından 12’ye bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden birini alalım ve elimizle hafifçe bastırarak genişletelim.
- Sonra bir merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Çok inceltmeden daire şeklinde açalım.
- Açtığımız hamurları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Tüm bezeleri aynı şekilde açmaya devam edelim.
- Bu sırada bekleyen ekmeklerin üzerine kurumaması için temiz bir bez örtmeyi unutmayalım.
- Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınıncaya kadar ekmeklerin üzerini örterek bekletelim.
- Fırınımız ısındıktan sonra pita ekmeklerimizi fırına koyalım ve 6-7 dakika kadar pişirelim. Çok hızlı kabarıp pişeceklerdir, kontrollü olmalısınız.
- Üzerleri hafif kızardıktan sonra pita ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!