7 Nisan 2022 Perşembe

Köfteli Nohut Yemeği (Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Köfteli Nohut Yemeği (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

Köftesi için;

  • 250 – 300 gram arası kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Köfteli Nohut Yemeği (Muhteşem Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini iyice çok güzel yoğuruyoruz.Nohut büyüklüğünde küçük köfteler yapıyoruz.
  • Islattığımız nohutumuzu yarı haşlanmış şekilde haşlıyoruz altını kapatıyoruz. 1 saat bekletiyoruz.
  • Soğanımızı sıvı yağımızı tenceremize alarak güzelce kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğana köftelerimizi de ilave ediyoruz.
  • Köftelerimizide bir güzel kavuruyoruz.
  • Daha sonra salçalarımızı da ilave ediyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Haşladığımız nohutumuzun suyunu süzerek salçamıza ilave ediyoruz.
  • Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyumuzu da ilave ediyoruz.
  • Tuzumuzu atıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Nohutlarımız pişene kadar pişiriyoruz.
  • Yemeğimizi dinlendirip servis yapıyoruz.

Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi

 

Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Hamuru için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

    Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye alınır orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatılıp 5 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Tencereden cam bir kaba dökülüp soğuması için bekletilir .
  • Şerbetin soğumasına yakın hamuru için; un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alınarak karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ( ne çok yumuşak ne çok sert )
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak uzunlamasına şekil verilip tepsiye aralıklı olarak dizilir .
  • Üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atılır.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırından aldıktan bir kaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbet sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
  • Şerbetini tam çekmesi için üzerine bir tepsi kapatıp tatlıları ara ara alt üst etmeyi unutmayın!! kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 su bardağı domates konservesi yoksa 3- 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 er yaralı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Sıcak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı, sarımsağı yağda kavuralım.
  • İçerisine patates ,kabağı biberleri ilave edelim güzelce kavurmaya devam edelim.
  • Ardından salçamızı ekleyelim, salça da kavrulduktan sonra domates konservemizi de ekleyelim.
  • Sebzeler kavrulduktan sonra bulgur ve baharatları ilave edelim.
  • Bir kaç dakika kavrulan bulgurumuza suyumuzu ve tuzu da ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  • Ben biraz sulu sevdiğimden çok hafif sulu bırakıyorum bu tercihe kalmış.
  • Yanında cacık ve yufka ekmek ile on numara bir yemek oluyor deneyen herkese afiyetler olsun

El Açması Mayasız Gözleme Tarifi

 

El Açması Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Ara katları için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına unu ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
  • Suyu ekleyelim ve hamurumuzu kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
  • Ardından hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim, maydanozları ince ince kıyarak ikisini de karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım, şöyle bir yoğurarak önce 2 parçaya sonra her parçayı 4’e bölerek toplamda 8 beze elde edelim.
  • Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı ayrı bir tabağa alalım, kurumaması için üzerini bir bezle örtelim.
  • Sonrasında tezgahı unlayalım ve bezelerden ilkini oklava yardımı ile açalım.
  • Hamuru biraz açtıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirelim ve fırça ile her yerine sürelim.
  • Orta kısmına maydanozlu ve peynirli iç harcımızı dağıtalım.
  • 2 kenarını içe doğru katlayalım ardından alt ve üst kenarlarını da katlayalım. Her katlamamızda bir kaç damla sıvı yağ gezdirelim.
  • Gözlemeyi hazırladıktan sonra en son oklavayla bir kaç tur daha üzerinden geçelim.
  • Bütün hamurları bu şekilde açarak gözlemeleri hazırladıktan sonra bir kenarda bekletelim.
  • Gözlemelerimizin hepsini hazırladıktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz. Genişçe bir tavaya biraz sıvıyağ alarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
  • Ardından hazırladığımız gözlemeyi tavaya aktararak kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Bir yüzeyi piştikten sonra diğer yüzünü de pişirmek için gözlememizi çevirelim.
  • Gözlemeleri tek tek bir şekilde her iki tarafı da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen mayasız hamurdan gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı
  • Paketin arkasında yazan  ölçüde toz şeker ve su

Muhallebisi için;

  • 1 litre Süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş kadayıf

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle Kemalpaşa tatlımızı paketin üzerinde yazan tarife göre pişirelim.
  • Tatlımızın muhallebisi için sütü tencereye alalım.
  • Üzerine şeker, un, mısır nişastası ve vanilyayı alarak karıştıralım ve koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Pişen Kemalpaşalarımızı 18×27 cm boyutlarındaki borcama sırasıyla dizelim.
  • Ardından muhallebimizi borcama aldığımız Kemalpaşaların üzerine boşaltalım ve düzeltelim.
  • Tatlımızın üzerine son olarak kavrulmuş kadayıf serpiştirelim ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

6 Nisan 2022 Çarşamba

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (Kabukları soyulmamış)
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak (Küçük yada orta büyüklükte)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hepsini blender kabına koyup, mama kıvamına gelene kadar karıştırdım.
  • Kuru olmadı, limon yada sarımsak tadı fazla gelmiyor tam kıvamında olduğunu düşünüyorum.
  • Servis yaparken üzerine hafif zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz ve hafif pulbiber gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates Kızartması Piyazı Tarifi

 

Patates Kızartması Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartma için;

  • 3 büyük patates
  • Sıvı yağ

Piyaz için;

  • 1 kapya biber
  • 1-2 taze soğan
  • 1 kırmızı soğan
  • Maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sumak

    Patates Kızartması Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri istediğiniz gibi kesin ve kızartın.
  • Geniş bir salata kasesine kızarmış patatesleri alalım (Yağını biraz alabilirsiniz mutfak kağıdı ile)
  • Kapya biberi küp küp doğrayın ve ekleyin.
  • Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın, kırmızı soğanında doğrayın, hepsini ekleyin.
  • Baharatları da damak zevkinize göre ilave edin.
  • Limonun suyunuzda ekleyin ve güzelce karıştırın hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • İsteğe göre beyaz çikolata

    Karamelli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı koyup, eritiyoruz ,unu ilave edip 2-3 dk kavuruyoruz, daha sonra sütünü, şekerini ve pirinç ununu ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ilk sıcağı çıktığında servis edeceğimiz kaba koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Karamel için; tencereye şekeri koyup, orta ateşte erimesini bekliyoruz, eriyen şekere aynı bardak ölçüsüyle iki su bardağı su koyuyoruz, ısınıp yoğunlaşınca 1 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz.
  • Tereyağı eriyince 1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp, içine ilave ediyoruz karıştırarak pişmeye bırakıyoruz, 4-5 dk kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcağı çıktığında tavukgöğsünün üzerine döküyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Üzerini süsleyip, servis edebilirsiniz 🤗afiyet olsun.

Döküm Tavada Türlü Tarifi

 

Döküm Tavada Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 3 kabak
  • 5 orta boy patates
  • yeşil biber

Üzeri için;

  • 350 gram et (Tavukta olur)
  • Cherry domates

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

    Döküm Tavada Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri ayrı ayrı kızartıyoruz.
  • Tavaya hepsini yerleştir ve karıştır.
  • Daha sonra üzerine kavurduğumuz eti yayıyoruz.
  • Cherry domatesleri yarıya kesip, üzerine yerleştir.
  • Salçayı su ile karıştırıp, içerisine tuz, karabiber ve eklemek istediğiniz baharatları ekleyip, üstüne dökün.
  • Domatesler solana kadar 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi

 

Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Patlıcanlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları soyup, küp küp doğruyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz, kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Soğanı sarımsağı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra biberleri jülyen doğrayıp, soğana ilave ediyoruz 1-2 dk daha kavurduktan sonra temizlemiş olduğumuz mantarları doğrayıp, ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişmiş olan sebzeleri ocaktan alıp kızartmış olduğumuz patlıcanı sebzelere ilave ediyoruz, güzelce karıştırıp, servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi

 

Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (sulu yerinden)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
  • 2.5/3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Yumurta akı
  • Susam

    Kandil Simiti (Ağızda Dağılma Garantili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir kaba alalım.
  • Un hariç tüm malzemeyi ekleyelim.
  • İyice karıştırıp malzemeyi birbirine yedirelim.
  • En son un ilavesini yapalım, 2.5 bardaktan sonra kontrollü olalım.
  • Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • İstediğiniz büyüklükte bezeler alıp simit şekli verelim .
  • Önce yumurta akına ,sonra susama batıralım.
  • Tepsiye dizip 180 derece fanlı fırında pişirelim.