7 Nisan 2022 Perşembe

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı
  • Paketin arkasında yazan  ölçüde toz şeker ve su

Muhallebisi için;

  • 1 litre Süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş kadayıf

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle Kemalpaşa tatlımızı paketin üzerinde yazan tarife göre pişirelim.
  • Tatlımızın muhallebisi için sütü tencereye alalım.
  • Üzerine şeker, un, mısır nişastası ve vanilyayı alarak karıştıralım ve koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Pişen Kemalpaşalarımızı 18×27 cm boyutlarındaki borcama sırasıyla dizelim.
  • Ardından muhallebimizi borcama aldığımız Kemalpaşaların üzerine boşaltalım ve düzeltelim.
  • Tatlımızın üzerine son olarak kavrulmuş kadayıf serpiştirelim ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder