Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı
- Paketin arkasında yazan ölçüde toz şeker ve su
Muhallebisi için;
- 1 litre Süt
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Kavrulmuş kadayıf
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle Kemalpaşa tatlımızı paketin üzerinde yazan tarife göre pişirelim.
- Tatlımızın muhallebisi için sütü tencereye alalım.
- Üzerine şeker, un, mısır nişastası ve vanilyayı alarak karıştıralım ve koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
- Pişen Kemalpaşalarımızı 18×27 cm boyutlarındaki borcama sırasıyla dizelim.
- Ardından muhallebimizi borcama aldığımız Kemalpaşaların üzerine boşaltalım ve düzeltelim.
- Tatlımızın üzerine son olarak kavrulmuş kadayıf serpiştirelim ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder