7 Nisan 2022 Perşembe

El Açması Mayasız Gözleme Tarifi

 

El Açması Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Ara katları için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına unu ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
  • Suyu ekleyelim ve hamurumuzu kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
  • Ardından hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim, maydanozları ince ince kıyarak ikisini de karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım, şöyle bir yoğurarak önce 2 parçaya sonra her parçayı 4’e bölerek toplamda 8 beze elde edelim.
  • Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı ayrı bir tabağa alalım, kurumaması için üzerini bir bezle örtelim.
  • Sonrasında tezgahı unlayalım ve bezelerden ilkini oklava yardımı ile açalım.
  • Hamuru biraz açtıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirelim ve fırça ile her yerine sürelim.
  • Orta kısmına maydanozlu ve peynirli iç harcımızı dağıtalım.
  • 2 kenarını içe doğru katlayalım ardından alt ve üst kenarlarını da katlayalım. Her katlamamızda bir kaç damla sıvı yağ gezdirelim.
  • Gözlemeyi hazırladıktan sonra en son oklavayla bir kaç tur daha üzerinden geçelim.
  • Bütün hamurları bu şekilde açarak gözlemeleri hazırladıktan sonra bir kenarda bekletelim.
  • Gözlemelerimizin hepsini hazırladıktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz. Genişçe bir tavaya biraz sıvıyağ alarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
  • Ardından hazırladığımız gözlemeyi tavaya aktararak kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Bir yüzeyi piştikten sonra diğer yüzünü de pişirmek için gözlememizi çevirelim.
  • Gözlemeleri tek tek bir şekilde her iki tarafı da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen mayasız hamurdan gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder