El Açması Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 5 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Ara katları için;
- Sıvı yağ
El Açması Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
- Suyu ekleyelim ve hamurumuzu kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
- Ardından hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
- İç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim, maydanozları ince ince kıyarak ikisini de karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım, şöyle bir yoğurarak önce 2 parçaya sonra her parçayı 4’e bölerek toplamda 8 beze elde edelim.
- Beze haline getirdiğimiz hamurlarımızı ayrı bir tabağa alalım, kurumaması için üzerini bir bezle örtelim.
- Sonrasında tezgahı unlayalım ve bezelerden ilkini oklava yardımı ile açalım.
- Hamuru biraz açtıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirelim ve fırça ile her yerine sürelim.
- Orta kısmına maydanozlu ve peynirli iç harcımızı dağıtalım.
- 2 kenarını içe doğru katlayalım ardından alt ve üst kenarlarını da katlayalım. Her katlamamızda bir kaç damla sıvı yağ gezdirelim.
- Gözlemeyi hazırladıktan sonra en son oklavayla bir kaç tur daha üzerinden geçelim.
- Bütün hamurları bu şekilde açarak gözlemeleri hazırladıktan sonra bir kenarda bekletelim.
- Gözlemelerimizin hepsini hazırladıktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz. Genişçe bir tavaya biraz sıvıyağ alarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
- Ardından hazırladığımız gözlemeyi tavaya aktararak kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Bir yüzeyi piştikten sonra diğer yüzünü de pişirmek için gözlememizi çevirelim.
- Gözlemeleri tek tek bir şekilde her iki tarafı da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Pişen mayasız hamurdan gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder