7 Nisan 2022 Perşembe

Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi

 

Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Hamuru için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

    Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye alınır orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatılıp 5 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Tencereden cam bir kaba dökülüp soğuması için bekletilir .
  • Şerbetin soğumasına yakın hamuru için; un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alınarak karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ( ne çok yumuşak ne çok sert )
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak uzunlamasına şekil verilip tepsiye aralıklı olarak dizilir .
  • Üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atılır.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırından aldıktan bir kaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbet sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
  • Şerbetini tam çekmesi için üzerine bir tepsi kapatıp tatlıları ara ara alt üst etmeyi unutmayın!! kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder