Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Hamuru için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
Sıvıyağlı Muhteşem Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye alınır orta ateşte şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
- Kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatılıp 5 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Tencereden cam bir kaba dökülüp soğuması için bekletilir .
- Şerbetin soğumasına yakın hamuru için; un ve kabartma tozu hariç derin bir kaseye alınarak karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ( ne çok yumuşak ne çok sert )
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak uzunlamasına şekil verilip tepsiye aralıklı olarak dizilir .
- Üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atılır.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından aldıktan bir kaç dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbet sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
- Şerbetini tam çekmesi için üzerine bir tepsi kapatıp tatlıları ara ara alt üst etmeyi unutmayın!! kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder