Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan (Büyüklüğüne göre ayarlayın)
- 3 adet kapya biber
- 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 kase süzme yoğurt (1-2 yemek kaşığı normal yoğurt )
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)
Kıtır yufka için;
- 1 adet yufka
Servis için;
- Minik sarılmış kıtır yufka
Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar ve biberler yıkanır. Fırında veya ocakta közlenir. Sonra bir poşete alınır ve soğumaya bırakılır.
- Sıcağı geçince kabukları soyulur. İnce ince doğranır. Suyunun süzülmesi için biraz süzgeçte bekletebilirsiniz.
- Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz karıştırılır. Diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.
- Kıtır yufka için 1 adet yufka ilk olarak dörde bölünür. Her bir çeyrek yufka rulet veya bıçakla uzunlamasına 6-7 parçaya ayrılır. Her biri pipetle sarılır ve kızgın yağda kızartılır.
- Üzeri için sıvı yağ ısıtılır. Cevizler ilave edilip karıştırılır. Toz biber aktarılır ve kapatılır.
- Patlıcan salatası servis tabağına alınır. Üzerine cevizler yerleştirilir. Kıtır yufkayla servis yapılır. Afiyet olsun 🌸 📌
Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.