Tantuni Tavuk Eti Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 3-4 adet domates
- Soğan
- İstenilen miktarda maydonoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarın su bardağı su
- Lavaş
Tantuni Tavuk Eti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini çok minik doğrayalım.
- Hafif yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
- Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
- İyice karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ilave edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
- Diğer taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
- Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini kontrol edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder