8 Nisan 2022 Cuma

Tantuni Tavuk Eti Tarifi

 

Tantuni Tavuk Eti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3-4 adet domates
  • Soğan
  • İstenilen miktarda maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarın su bardağı su
  • Lavaş

    Tantuni Tavuk Eti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini çok minik doğrayalım.
  • Hafif yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
  • Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • İyice karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ilave edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
  • Diğer taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
  • Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini kontrol edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder