8 Nisan 2022 Cuma

Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

 

Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instat kuru maya
  • 4,5 su bardağı un

Ara katı için;

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Üzerinin sosu için;

  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri

Çöreklerin üzerine sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı süt

    Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle hamurumuzu mayalamak için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım unumuzu azar azar ilave edelim ve çok sert olmayan yumuşacık biraz ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tezgah üzerinde büyükçe açalım önce her yere gelecek şekilde şeker serpelim.
  • Sonra tarçın, sonra tahin ve en son olarak cevizleri de serpip rulo şeklinde saralım.
  • Parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Yarım saat tepsi mayası aldıralım .
  • Üzerine bir fırça ile sütünü sürelim.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Çöreklerimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
  • Bir kaseye bütün malzemeleri alıp iyice karıştıralım pişen çöreklerin üzerine gezdirelim.
  • Dilerseniz sos dökmeden de yiyebilirsiniz.

    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder