Tam Kıvamlı Parmak Yedirten Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı su ( pirinç için )
Tam Kıvamlı Parmak Yedirten Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayın ve suda haşlayın.
- Piştikten sonra üzerine süt ekleyin iyice şişmesini sağlayın.
- Bir kaseye nişastayı ve pirinç ununu alın, az miktar süt ekleyip karıştırın.
- Homojen olmasını sağlayın.Not ;bu kullandığın sütler 1,5 lt süt içinden 📝
- Pişen pirinç üzerine artık tüm malzemeleri ekliyoruz .
- Süt ,şeker, nişastalı karışım ve kaynayana kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından fırın tepsisine biraz su ekleyip fırın kaselerimize sütlacı pay ediyoruz.
- Üst kızartma modunda fırına atıyoruz👍
- Üstleri hafif kahverengileşince alıp dolapta soğuttuktan sonra fındık kırıklarıyla servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder