8 Nisan 2022 Cuma

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su (bulgurların üzerini biraz geçecek kadar)

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika).
  • Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
  • Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır.
  • Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.
  • Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  • Dinlendirip servis edelim.
  • Not: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterin, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder