Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Sıcak su (bulgurların üzerini biraz geçecek kadar)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika).
- Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
- Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.
- Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
- Dinlendirip servis edelim.
Not: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterin, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder