8 Nisan 2022 Cuma

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan (Büyüklüğüne göre ayarlayın)
  • 3 adet kapya biber
  • 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 kase süzme yoğurt (1-2 yemek kaşığı normal yoğurt )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)

Kıtır yufka için;

  • 1 adet yufka

Servis için;

  • Minik sarılmış kıtır yufka

    Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ve biberler yıkanır. Fırında veya ocakta közlenir. Sonra bir poşete alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Sıcağı geçince kabukları soyulur. İnce ince doğranır. Suyunun süzülmesi için biraz süzgeçte bekletebilirsiniz.
  • Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz karıştırılır. Diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.
  • Kıtır yufka için 1 adet yufka ilk olarak dörde bölünür. Her bir çeyrek yufka rulet veya bıçakla uzunlamasına 6-7 parçaya ayrılır. Her biri pipetle sarılır ve kızgın yağda kızartılır.
  • Üzeri için sıvı yağ ısıtılır. Cevizler ilave edilip karıştırılır. Toz biber aktarılır ve kapatılır.
  • Patlıcan salatası servis tabağına alınır. Üzerine cevizler yerleştirilir. Kıtır yufkayla servis yapılır. Afiyet olsun 🌸 📌
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder