Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı tavuk suyu (300 ml)
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanımızı ince ince doğrayalım.
- Ardından biberlerimizi ve domatesimizi doğrayarak ayrı kaplara alalım.
- Patlıcanlarımızı da küp küp doğrayalım ve acılığının çıkması için tuzlu su içerisine alalım.
- Ocağa aldığımız tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim. Yağımız kızdıktan sonra suyun içerisinden alarak kuruladığımız patlıcanlarımızı kızartalım ve ayrı bir tabak içerisine alalım.
- Farklı bir tencereye tereyağını alalım ve erimeye bırakalım. Eridikten sonra soğan ve biberi alarak diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek karıştıralım.
- Doğradığımız domatesi de ilave ederek karıştıralım. Ardından tuz ve bulguru ekleyelim.
- Son olarak kızarttığımız patlıcanları, tavuk suyu ve sıcak suyu da ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Pilavımız kaynadıktan sonra altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmesi için 10-15 dakika bekleterek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder