8 Nisan 2022 Cuma

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu (300 ml)
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanımızı ince ince doğrayalım.
  • Ardından biberlerimizi ve domatesimizi doğrayarak ayrı kaplara alalım.
  • Patlıcanlarımızı da küp küp doğrayalım ve acılığının çıkması için tuzlu su içerisine alalım.
  • Ocağa aldığımız tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim. Yağımız kızdıktan sonra suyun içerisinden alarak kuruladığımız patlıcanlarımızı kızartalım ve ayrı bir tabak içerisine alalım.
  • Farklı bir tencereye tereyağını alalım ve erimeye bırakalım. Eridikten sonra soğan ve biberi alarak diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız domatesi de ilave ederek karıştıralım. Ardından tuz ve bulguru ekleyelim.
  • Son olarak kızarttığımız patlıcanları, tavuk suyu ve sıcak suyu da ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Pilavımız kaynadıktan sonra altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmesi için 10-15 dakika bekleterek  servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder