8 Nisan 2022 Cuma

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt

    Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
  • Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin.
  • Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış kare borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  • Şerbeti için şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon sıkıp.
  • 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.
  • Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin.
  • Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.
  • En son olarak üzerine krem şanti sürün.
  • Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
  • Krem şanti sürdükten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
  • Ben genelde bire bir ölçü ile şanti hazırlıyorum şantiyi bardağa koyup ne kadarsa o kadar da süt ekliyorum, bu tarifin orjinali bu fakat biz daha kalın şanti sevdiğimiz için 1 su bardağı şanti (2 poşet)1 su bardağı süt kullandım.200 ml lik bardak kullandım.

    Un ölçüsü az değil kıvam cıvık gibi gelebilir, bu sizi yanıltmasın irmik ve haşhaş şişiyor, şerbeti döktüğümüz zaman kekte kabarcık oluşabilir ben üsteki kabuk tutan kısmı sıyırıyorum ondan sonra şantiyi sıvıyorum.

Kıbrıs Köftesi Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek veya 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kıbrıs Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesle soğanımızı rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.
  • Tüm malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
  • Köfte şeklini vererek, önceden ısıtılmış kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun 

Mükemmel Mantar Mezesi Tarifi

 

Mükemmel Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kuru soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük paket mantar(500-600 gram)
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biber
  • Zeytinyağ

Diğer malzemeler

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Mükemmel Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak, mantarları yıkayıp limonlu suda 10 dakika beklettim.
  • Soğanları yarım ay şeklinde, sarımsakları minik minik doğradım.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar soteledim.
  • Ardından mantarları ilave edip tavaya sallayarak sotelemeye devam ettim.
  • Son olarak tuz, maydanoz ve baharatları da ilave edip 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alıp yoğurt sosunu hazırladım.
  • Kasenin içine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırdım.
  • Hazır olan sosumu düz zeminli servis tabağına alıp kaşık yardımıyla yaydırdım.
  • Üzerine mantarı ilave edip servis ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kremasız Trileçe Tarifi

 

Kremasız Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Kremasız Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremasız trileçe tatlımızın keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tüm malzemeyi spatula ile karıştıralım.
  • Kek hamurumuzu içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz borcama boşaltalım. Borcamı sallayarak hamurun her yere yayılmasını sağlayalım.
  • Ardından kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 10 dakika pişirelim.
  • 10 dakikanın sonunda fırınımızı 150°’ye düşürerek 30 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Karamel sosu için sos tavasına toz şekeri alalım, eriyip karamelize olana kadar pişirelim. Bu aşamada sos tavamızı ara ara sallayalım.
  • Şeker tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Daha sonra suya nişastayı ekleyelim ve karıştırarak çözünmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız nişastalı suyu sosa ekleyelim ve sos kıvam alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Hazır olan karamel sosumuzu ısıya dayanıklı bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Keki ıslatmak için süt ve şekeri bir kabın içerisine alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimizin üzerine kürdanla delikler açtıktan sonra hazırladığımız şekerli sütü sıcak kekin üzerine gezdirelim.
  • Ardından sütü çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız krem şantiden 1-2 yemek kaşığı kadarını kremasız trileçemizin üzerini süslemek için ayıralım.
  • Kalan krem şantiyi soğuduğundan emin olduğumuz kekin üzerine boşaltalım ve her yerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuyan karamel sosumuzu da krem şantinin üzerine gezdirelim ve spatula ya da pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
  • Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğiniz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
  • Tatlıyı iyice dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım. Dinlenen kremasız trileçe tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fırında Beyaz Lahana Dolması Tarifi

 

Fırında Beyaz Lahana Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sarmalık beyaz lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

    Fırında Beyaz Lahana Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanaları haşlayalım. Soğanı minik minik doğrayalım sıvı yağ da kavuralım. Salçasını ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Yıkadığımız bulgur ve pirinci ekleyip, karıştırarak kavuralım. Son olarak baharatlarını tuzunu ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatalım.
  • Daha sonra haşlanmış lahanamızı bir kaseye koyalım içine harçtan koyalım. Fotoğrafta görüldüğü gibi kapatalım. Daha sonra fırın kabına deseydin lahana ve iç bitene kadar bu işlemi tekrar edelim.
  • Üzeri içinde salça ile yağı kavurup su be tuz ilave edelim kaynadıktan sonra dolmanın üzerine dökelim. Dilerseniz domateste ilave edebilirsiniz.
  • Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. 

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan (Büyüklüğüne göre ayarlayın)
  • 3 adet kapya biber
  • 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 kase süzme yoğurt (1-2 yemek kaşığı normal yoğurt )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kahve fincanı ceviz içi (Çekilmiş)

Kıtır yufka için;

  • 1 adet yufka

Servis için;

  • Minik sarılmış kıtır yufka

    Yoğurtlu Köz Patlıcan Ve Biber Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ve biberler yıkanır. Fırında veya ocakta közlenir. Sonra bir poşete alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Sıcağı geçince kabukları soyulur. İnce ince doğranır. Suyunun süzülmesi için biraz süzgeçte bekletebilirsiniz.
  • Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz karıştırılır. Diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.
  • Kıtır yufka için 1 adet yufka ilk olarak dörde bölünür. Her bir çeyrek yufka rulet veya bıçakla uzunlamasına 6-7 parçaya ayrılır. Her biri pipetle sarılır ve kızgın yağda kızartılır.
  • Üzeri için sıvı yağ ısıtılır. Cevizler ilave edilip karıştırılır. Toz biber aktarılır ve kapatılır.
  • Patlıcan salatası servis tabağına alınır. Üzerine cevizler yerleştirilir. Kıtır yufkayla servis yapılır. Afiyet olsun 🌸 📌
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Çok Pratik Ve Besleyici Kremalı Havuç Çorbası Tarifi

 

Çok Pratik Ve Besleyici Kremalı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 paket krema
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Çok Pratik Ve Besleyici Kremalı Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havucu, patatesi, kapya biberi ve soğanı iri doğrayın.
  • Tencereye sıcak suyu ve et suyunu alın.
  • Tüm sebzeleri baharatlarla birlikte suya atın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Pürüzsüz kıvama gelene kadar blenderdan geçirin.
  • En son kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Bir taşım kaynatıp ocağın altını söndürün.
  • Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su (bulgurların üzerini biraz geçecek kadar)

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek, 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca, altı kısık olarak 5 dakika).
  • Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır, ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
  • Bulgur ve tuz eklenip, karıştırılır.
  • Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip, karıştıralım.
  • Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  • Dinlendirip servis edelim.
  • Not: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterin, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.
    Afiyet olsun.

Zerdeçallı Havuçlu Enfes Pirinç Pilavı Tarifi

 

Zerdeçallı Havuçlu Enfes Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Zerdeçallı Havuçlu Enfes Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 adet havuçu kısa şeritler şeklinde doğrayın.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ,sarı rengini vermeye başladığı zaman tereyağı ekleyin.
  • Tereyağı eriyince pirinçi ekleyin ve 3 dk kavurun.
  • Tuz, karabiber ,zerdeçal ekleyin ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
  • Pişince kaşık ile alt üst karıştırın bir tutam dereotu ve bir tutam maydanoz ekleyin tekrar karıştırın.
  • 5 dk demlenmeye bırakın. Mutlu kalın 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu (300 ml)
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanları kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanımızı ince ince doğrayalım.
  • Ardından biberlerimizi ve domatesimizi doğrayarak ayrı kaplara alalım.
  • Patlıcanlarımızı da küp küp doğrayalım ve acılığının çıkması için tuzlu su içerisine alalım.
  • Ocağa aldığımız tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim. Yağımız kızdıktan sonra suyun içerisinden alarak kuruladığımız patlıcanlarımızı kızartalım ve ayrı bir tabak içerisine alalım.
  • Farklı bir tencereye tereyağını alalım ve erimeye bırakalım. Eridikten sonra soğan ve biberi alarak diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız domatesi de ilave ederek karıştıralım. Ardından tuz ve bulguru ekleyelim.
  • Son olarak kızarttığımız patlıcanları, tavuk suyu ve sıcak suyu da ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Pilavımız kaynadıktan sonra altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmesi için 10-15 dakika bekleterek  servis edelim. Afiyet olsun!

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
  • Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
  • Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
  • Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
  • Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Tantuni Tavuk Eti Tarifi

 

Tantuni Tavuk Eti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3-4 adet domates
  • Soğan
  • İstenilen miktarda maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarın su bardağı su
  • Lavaş

    Tantuni Tavuk Eti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini çok minik doğrayalım.
  • Hafif yağladığımız tencereye atıp suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
  • Suyunu çekince zeytinyağı, 1. 5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • İyice karıştırıp 1 çay bardağından biraz az su ilave edelim ve altını kısıp kapağını kapatalım.
  • Diğer taraftan soğan domates ve maydanozları doğrayıp servis tabaklarına koyalım.
  • Pişmiş durumda olan tantuninin kapağını açıp suyunu çekip çekmediğini kontrol edelim, yeteri kadar çekmişse servise hazır demektir. Tam buğdaylı lavaşı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun

Puf Böreği En Kolay En Lezzetli Börek Tarifi

 

Puf Böreği En Kolay En Lezzetli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • Çay kaşığının ucuyla tuz

    Puf Böreği En Kolay En Lezzetli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi bir tel çırpıcıyla güzelce çırpalım.
  • Kızdırılmış sıvıya tatlı kaşığıyla koyup orta ateşte arkalı önlü kızartalım böreğimiz hazır.
    Reçel bal marmelat zeytin peynir bol yeşillik herşeyle birlikte harika oluyor.