8 Nisan 2022 Cuma

Kremasız Trileçe Tarifi

 

Kremasız Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Kremasız Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremasız trileçe tatlımızın keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tüm malzemeyi spatula ile karıştıralım.
  • Kek hamurumuzu içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz borcama boşaltalım. Borcamı sallayarak hamurun her yere yayılmasını sağlayalım.
  • Ardından kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 10 dakika pişirelim.
  • 10 dakikanın sonunda fırınımızı 150°’ye düşürerek 30 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Karamel sosu için sos tavasına toz şekeri alalım, eriyip karamelize olana kadar pişirelim. Bu aşamada sos tavamızı ara ara sallayalım.
  • Şeker tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Daha sonra suya nişastayı ekleyelim ve karıştırarak çözünmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız nişastalı suyu sosa ekleyelim ve sos kıvam alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Hazır olan karamel sosumuzu ısıya dayanıklı bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Keki ıslatmak için süt ve şekeri bir kabın içerisine alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimizin üzerine kürdanla delikler açtıktan sonra hazırladığımız şekerli sütü sıcak kekin üzerine gezdirelim.
  • Ardından sütü çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız krem şantiden 1-2 yemek kaşığı kadarını kremasız trileçemizin üzerini süslemek için ayıralım.
  • Kalan krem şantiyi soğuduğundan emin olduğumuz kekin üzerine boşaltalım ve her yerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuyan karamel sosumuzu da krem şantinin üzerine gezdirelim ve spatula ya da pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
  • Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğiniz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
  • Tatlıyı iyice dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım. Dinlenen kremasız trileçe tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder