8 Nisan 2022 Cuma

Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

 

Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instat kuru maya
  • 4,5 su bardağı un

Ara katı için;

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Üzerinin sosu için;

  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri

Çöreklerin üzerine sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı süt

    Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle hamurumuzu mayalamak için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım unumuzu azar azar ilave edelim ve çok sert olmayan yumuşacık biraz ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tezgah üzerinde büyükçe açalım önce her yere gelecek şekilde şeker serpelim.
  • Sonra tarçın, sonra tahin ve en son olarak cevizleri de serpip rulo şeklinde saralım.
  • Parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Yarım saat tepsi mayası aldıralım .
  • Üzerine bir fırça ile sütünü sürelim.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Çöreklerimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
  • Bir kaseye bütün malzemeleri alıp iyice karıştıralım pişen çöreklerin üzerine gezdirelim.
  • Dilerseniz sos dökmeden de yiyebilirsiniz.

    Afiyet olsun 

2 Malzemeli Kolay Pizza Tarifi

 

2 Malzemeli Kolay Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı un
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber,kekik,fesleğen,kırmızı biber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Çeri domates

    2 Malzemeli Kolay Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru maya,şeker ve sıcak suyu karıştıralım. Aktifleşmesi için karıştırıp 5 dk bekletelim.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim. Homojenleşmeye yakın zeytinyağını ekleyelim.
  • Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun üzerini temiz bir bez ile örterek yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Mayalanan hamuru kullanacağımız zemine biraz un serpip toparlanmasını sağlayalım ve şekil verelim.
  • Mısır unu serptiğimiz ve yağladığımız tepsiye hamuru yayalım.
  • Domates sosu,zeytinyağı ve baharatları karıştıralım.
  • Üzerine rendelediğimiz kaşarı ve doğradığımız domatesleri yerleştirelim. Ben domates sosuna fesleğen eklemiştim. Son olarak üzerine de biraz serpiştirdim.
  • 200* derecelik fırında 20 dakika pişirdim.

Tavuklu Çökertme Kebabı (İftara Çok Yakışır) Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı (İftara Çok Yakışır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü ya da tavuk açılmış but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6 tane patates
  • Tuz

Sosları için;

  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

    Tavuklu Çökertme Kebabı (İftara Çok Yakışır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu ince uzun dilimleyelim.
  • İçerisine zeytinyağı ,sarımsak tozu ,toz biber ,karabiber ,kekik ve tuz ilave edelim.
  • Buzdolabında 4 saat dinlendirelim.
  • Patatesleri soyup olabildiğince ince kesme tahtasında doğrayalım.
  • Patatesleri suya koyalım.
  • 15 dakika bekletelim ve yıkayalım ki nişastası çıksın çıtır olması için ve suyunu süzüp kurumaya bırakalım tuzlayalım.
  • Kuruyan patatesleri yağda kızartalım.
  • Altına bir peçete koyup yağını süzdürelim.
  • Marine olan tavukları 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz kızgın tavada kapağı kapalı arada karıştırarak kavuralım.
  • Tavuklar kızardığında tabağa alalım.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
  • Salçalı sosu için tavaya tereyağını alalım.
  • Üzerine salçayı ilave edelim ve kavuralım.
  • Salçayı açmak için bir miktar su ilave edelim.
  • Biraz kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Servis tabağına sırasıyla patatesi kızartması sarımsaklı yoğurt salça sosu ve tavuğu koyalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 

5 Dakikada Hazır Bardak Tatlısı Tarifi

 

5 Dakikada Hazır Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • Hazır karamel sosu
  • Fındık kırıkları
  • 4 adet kinder maxi king çikolatası
  • 2 yemek kaşığı nutella 

    5 Dakikada Hazır Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema ile krem şantiyi çırpalım.
  • Çikolatayı küçük parçalara keselim.
  • Bardağa sırası ile çikolata parçaları ,krema ,karamel sosu ,fındık kırıkları ,tekrar krema ve en son erittiğimiz nutellayı döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

Tam Kıvamlı Parmak Yedirten Sütlaç Tarifi

 

Tam Kıvamlı Parmak Yedirten Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı su ( pirinç için )

    Tam Kıvamlı Parmak Yedirten Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayın ve suda haşlayın.
  • Piştikten sonra üzerine süt ekleyin iyice şişmesini sağlayın.
  • Bir kaseye nişastayı ve pirinç ununu alın, az miktar süt ekleyip karıştırın.
  • Homojen olmasını sağlayın.Not ;bu kullandığın sütler 1,5 lt süt içinden 📝
  • Pişen pirinç üzerine artık tüm malzemeleri ekliyoruz .
  • Süt ,şeker, nişastalı karışım ve kaynayana kadar güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından fırın tepsisine biraz su ekleyip fırın kaselerimize sütlacı pay ediyoruz.
  • Üst kızartma modunda fırına atıyoruz👍
  • Üstleri hafif kahverengileşince alıp dolapta soğuttuktan sonra fındık kırıklarıyla servis ediyoruz .

Tartolet Tarifi

 

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında olacak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 50 gr. tereyağ

Üzeri için;

  • Muz, portakal, elma
  • (istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz ben evimde olan meyvelerimi kullandım.)

    Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı yapalım. Tencereye süt, nişasta,toz şeker ekleyelim ve kaynar gelene kadar karıştıralım.
  • Kaynar geldikten sonra ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyelim tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra krema soğuması için geniş bir kaba boşaltalım üzerine streç filmle kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için geniş kaba tereyağ, yumurta,toz şeker, vanilya,tuzu alarak yoğuralım. Ve unuda ekleyerek yoğurma ya devam edelim.
  • Hamur kıvamını alınca beze şeklinde yapalım streç filme saralım 1 saat buz dolabında bekletelim.
  • Soğuyan kremaya krem şanti dökelim bilendır ile çırpalım. Tekrardan streçleyelim buz dolabına koyalım iyi soğuması için.
  • Hamuru kolay açmak için altına ve üstüne yağlı kağıt serelim hamuru açalım.
  • Hamuru ben yuvarlak kase ile kestim sizde kalıp varsa kalıpla da kesebilirsiniz.
  • Yuvarlak kestikten sonra kalıplara yayalım ve kalıplara hamuru yerleştirdikten sonra çatal ile alt taraflara batıralım kabarmasın diye.
  • 180 derece fırına atalım yaklaşık 20-25 dk da pişiyor.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Yani hem pişen kurabiyesi soğuk olacak hemde kreması.
  • İkiside soğuduktan sonra kremayı kurabiyenin üzerine sıkıyoruz ve meyveleri yerleştiriyoruz.

Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi

 

Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmamış nohut (3 su bardağı haşlanmış nohut)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutlarımızı uygun bir tencereye alalım ve güzelce haşlayalım. Eğer haşlanmış nohutunuz varsa 3 su bardağı kadar kullanmalısınız.
  • Haşlanan nohutların suyunu süzüp kabuklarını soyalım.
  • Nohutlarımızı bir çatal veya ezici yardımıyla güzelce ezelim. Bu aşamada çok fazla pürüzsüz kıvama getirmenize gerek yok, kabaca ezilmeleri yeterli olacaktır.
  • Tüm nohutlar ezildikten sonra maydanozu ince ince kıyalım.
  • Nohutların üzerine limon suyu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim.
  • Bir kaşıkla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Ardından ezmemizi servis tabağına alarak kaşıkla üzerini düzeltelim.
  • Son olarak tereyağını eritelim. Daha sonra pul biberi ekleyerek kızdıralım.
  • Nohut ezmesinin üzerini tercihe bağlı nohutlarla süsleyelim.
  • Ardından kızdırdığımız pul biberli yağı gezdirelim.
  • Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serperek ezmemizi servis edelim.
  • Afiyet olsun:)

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram et (jülyen şekilde doğranacak)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo patates ince ince kızartmalık doğranmış

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5/6 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşıgı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 çay bardağı su

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce etimizi tenceremize alalım.
  • Kavrulan etimize suyunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • En son tereyağ ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
  • Patatesimizi kızartalım.
  • Bir kase yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsak ,tuz ve suyumuzu alıp güzelce karıştıralım.
  • Sosumuz için tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
  • Erittiğimiz yağımızın içine salça ve baharatlarımızı ekleyelim.
  • En son suyumuzu ekleyip altını kapatalım.
  • En güzel kısım servis tabağına; Patateslerimizi alalım ,üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve onu da üzerine etlerimizi alalım.
  • Son olarak salçalı sosumuzu da ekledik mi çökertme kebabımız hazırdır.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka
  • 150 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kaymağı için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

İçine ve üzerine;

  • Toz Antep fıstığı

    Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şöbiyet tatlısının şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyelim, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Şöbiyetin içerisindeki kaymak için tencereye süt ve irmiği alarak karıştıralım, kıvam alana kadar pişmeye bırakalım.
  • Koyulaşan kaymağımızın içerisine vanilyayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Kaymağımız kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hazır baklava yufkalarımızın arasına sürmek için tavaya aldığımız tereyağını eritelim. Eritirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla temizleyelim.
  • Tezgaha baklavalık yufkalarımızdan bir tanesini serelim. Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağından sürelim. Üzerine tekrar baklavalık yufkamızdan yerleştirelim. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek 15 adet yufkayı üst üste dizelim. En üstteki yufkanın üzerine tereyağından sürmeyelim.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızı kareler halinde dilimleyelim. Ben kısa kenarını 4, uzun kenarını 5 parçaya bölerek 20 adet kare elde ettim.
  • Hazırladığımız kare yufkaların ortasına 1’er tatlı kaşığı pişirdiğimiz irmikli kaymaktan sürüp isteğe bağlı üzerine toz antep fıstığı serpelim.
  •  Kare yufkalarımızın bir köşesinden diğer köşesine doğru kapatarak üçgen şeklini elde edelim. Tüm yufkalarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ardından şekillendirdiğimiz şöbiyetlerimizi birinin ucu diğerinin hafif altında kalacak şekilde fırın tepsisine sıralayalım. Şöbiyetlerin ucunu hafif diğerinin altında bıraktığınızda kabarıp açılmasını engellemiş olacaksınız. Ancak bu şekilde ilk 15 dakika pişirmelisiniz. Daha sonra şöbiyetler hafif kıtırlaşmaya başladığında birbirinden ayırarak kalan 15 dakikayı da bu şekilde pişirmelisiniz ki şöbiyetlerin uçları da kızarsın.
  • Şöbiyetlerimizin üzerine kalan eritilmiş tereyağından sürelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı fırından aldıktan sonra daha küçük bir tespiye alalım ve birbirine yakın olacak şekilde sıralayalım.
  • Ardından üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Yaklaşık 5-10 dakika içerisinde tatlılarımız şerbetini çekecektir.
  • Şerbetini tamamen çeken ve dinlenen tatlılarımızın üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Kıymalı Cantik Tarifi

 

Kıymalı Cantik Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Bir miktar tulum peyniri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Kıymalı Cantik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu, kuru mayayı kabın içine alalım ve iyice karıştırıp eritelim.
  • Unun üzerine tuz ekleyelim karıştıralım ve ortasını açıp mayalı karışımı dökelim, çırpmaya devam edelim.
  • Hamurumsu yapıya dönünce yoğuralım ve kıvama getirelim.
  • Yoğurulan yumuşak hamuru streç filmle sıkıca örtelim ve sıcak odada veya ılık fırında dinlendirelim.
  • Tavaya zeytinyağı ve ince ince doğranan kuru soğanları ekleyelim ve az tuz serperek kavuralım.
  • Soğanlar yumuşayınca tavaya kıymayı ilave edelim, ezerek kavurmaya devam edelim.
  • Kırmızı toz biberi, karabiberi tavaya ekleyelim ve kavrulan kıymalar ile karıştırıp ocaktan alalım.
  • Dinlenen hamurun havasını alalım ve kullanacağımız tepsiyi yağlayalım.
  • Hamurdan bir parça koparalım ve ince uzun olacak şekilde hamuru açalım.
  • Hamurun ucuna iç harcı koyalım ve sonuna dek sararak işlemi bitirelim.
  • Yağlı tepsiye sıkı sıkı serdiğimiz hamurların üzerine yumurtayı çırpalım ve sürelim.
  • Önceden ısınan 180 derece fırında 35-40 dakika boyunca pişirelim.
  • Fırından çıkan kıymalı cantiği ters çevirip servis edelim, afiyet olsun.