Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instat kuru maya
- 4,5 su bardağı un
Ara katı için;
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Üzerinin sosu için;
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
Çöreklerin üzerine sürmek için;
- 4 yemek kaşığı süt
Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle hamurumuzu mayalamak için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım unumuzu azar azar ilave edelim ve çok sert olmayan yumuşacık biraz ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streç film ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgah üzerinde büyükçe açalım önce her yere gelecek şekilde şeker serpelim.
- Sonra tarçın, sonra tahin ve en son olarak cevizleri de serpip rulo şeklinde saralım.
- Parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Yarım saat tepsi mayası aldıralım .
- Üzerine bir fırça ile sütünü sürelim.
- 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çöreklerimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
- Bir kaseye bütün malzemeleri alıp iyice karıştıralım pişen çöreklerin üzerine gezdirelim.
Dilerseniz sos dökmeden de yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun