8 Nisan 2022 Cuma

Kıymalı Cantik Tarifi

 

Kıymalı Cantik Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Bir miktar tulum peyniri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Kıymalı Cantik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu, kuru mayayı kabın içine alalım ve iyice karıştırıp eritelim.
  • Unun üzerine tuz ekleyelim karıştıralım ve ortasını açıp mayalı karışımı dökelim, çırpmaya devam edelim.
  • Hamurumsu yapıya dönünce yoğuralım ve kıvama getirelim.
  • Yoğurulan yumuşak hamuru streç filmle sıkıca örtelim ve sıcak odada veya ılık fırında dinlendirelim.
  • Tavaya zeytinyağı ve ince ince doğranan kuru soğanları ekleyelim ve az tuz serperek kavuralım.
  • Soğanlar yumuşayınca tavaya kıymayı ilave edelim, ezerek kavurmaya devam edelim.
  • Kırmızı toz biberi, karabiberi tavaya ekleyelim ve kavrulan kıymalar ile karıştırıp ocaktan alalım.
  • Dinlenen hamurun havasını alalım ve kullanacağımız tepsiyi yağlayalım.
  • Hamurdan bir parça koparalım ve ince uzun olacak şekilde hamuru açalım.
  • Hamurun ucuna iç harcı koyalım ve sonuna dek sararak işlemi bitirelim.
  • Yağlı tepsiye sıkı sıkı serdiğimiz hamurların üzerine yumurtayı çırpalım ve sürelim.
  • Önceden ısınan 180 derece fırında 35-40 dakika boyunca pişirelim.
  • Fırından çıkan kıymalı cantiği ters çevirip servis edelim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder