Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında olacak)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 2,5 su bardağı un
Kreması için;
- 500 ml süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 50 gr. tereyağ
Üzeri için;
- Muz, portakal, elma
- (istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz ben evimde olan meyvelerimi kullandım.)
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapalım. Tencereye süt, nişasta,toz şeker ekleyelim ve kaynar gelene kadar karıştıralım.
- Kaynar geldikten sonra ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyelim tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra krema soğuması için geniş bir kaba boşaltalım üzerine streç filmle kapatalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru için geniş kaba tereyağ, yumurta,toz şeker, vanilya,tuzu alarak yoğuralım. Ve unuda ekleyerek yoğurma ya devam edelim.
- Hamur kıvamını alınca beze şeklinde yapalım streç filme saralım 1 saat buz dolabında bekletelim.
- Soğuyan kremaya krem şanti dökelim bilendır ile çırpalım. Tekrardan streçleyelim buz dolabına koyalım iyi soğuması için.
- Hamuru kolay açmak için altına ve üstüne yağlı kağıt serelim hamuru açalım.
- Hamuru ben yuvarlak kase ile kestim sizde kalıp varsa kalıpla da kesebilirsiniz.
- Yuvarlak kestikten sonra kalıplara yayalım ve kalıplara hamuru yerleştirdikten sonra çatal ile alt taraflara batıralım kabarmasın diye.
- 180 derece fırına atalım yaklaşık 20-25 dk da pişiyor.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Yani hem pişen kurabiyesi soğuk olacak hemde kreması.
- İkiside soğuduktan sonra kremayı kurabiyenin üzerine sıkıyoruz ve meyveleri yerleştiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder