8 Nisan 2022 Cuma

Tartolet Tarifi

 

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında olacak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 50 gr. tereyağ

Üzeri için;

  • Muz, portakal, elma
  • (istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz ben evimde olan meyvelerimi kullandım.)

    Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı yapalım. Tencereye süt, nişasta,toz şeker ekleyelim ve kaynar gelene kadar karıştıralım.
  • Kaynar geldikten sonra ocaktan alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyelim tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra krema soğuması için geniş bir kaba boşaltalım üzerine streç filmle kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için geniş kaba tereyağ, yumurta,toz şeker, vanilya,tuzu alarak yoğuralım. Ve unuda ekleyerek yoğurma ya devam edelim.
  • Hamur kıvamını alınca beze şeklinde yapalım streç filme saralım 1 saat buz dolabında bekletelim.
  • Soğuyan kremaya krem şanti dökelim bilendır ile çırpalım. Tekrardan streçleyelim buz dolabına koyalım iyi soğuması için.
  • Hamuru kolay açmak için altına ve üstüne yağlı kağıt serelim hamuru açalım.
  • Hamuru ben yuvarlak kase ile kestim sizde kalıp varsa kalıpla da kesebilirsiniz.
  • Yuvarlak kestikten sonra kalıplara yayalım ve kalıplara hamuru yerleştirdikten sonra çatal ile alt taraflara batıralım kabarmasın diye.
  • 180 derece fırına atalım yaklaşık 20-25 dk da pişiyor.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Yani hem pişen kurabiyesi soğuk olacak hemde kreması.
  • İkiside soğuduktan sonra kremayı kurabiyenin üzerine sıkıyoruz ve meyveleri yerleştiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder