Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram et (jülyen şekilde doğranacak)
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo patates ince ince kızartmalık doğranmış
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5/6 kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,pulbiber
- 1 çay bardağı su
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce etimizi tenceremize alalım.
- Kavrulan etimize suyunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- En son tereyağ ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
- Patatesimizi kızartalım.
- Bir kase yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsak ,tuz ve suyumuzu alıp güzelce karıştıralım.
- Sosumuz için tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
- Erittiğimiz yağımızın içine salça ve baharatlarımızı ekleyelim.
- En son suyumuzu ekleyip altını kapatalım.
- En güzel kısım servis tabağına; Patateslerimizi alalım ,üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve onu da üzerine etlerimizi alalım.
- Son olarak salçalı sosumuzu da ekledik mi çökertme kebabımız hazırdır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder