8 Nisan 2022 Cuma

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram et (jülyen şekilde doğranacak)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo patates ince ince kızartmalık doğranmış

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5/6 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşıgı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 çay bardağı su

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce etimizi tenceremize alalım.
  • Kavrulan etimize suyunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • En son tereyağ ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
  • Patatesimizi kızartalım.
  • Bir kase yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsak ,tuz ve suyumuzu alıp güzelce karıştıralım.
  • Sosumuz için tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
  • Erittiğimiz yağımızın içine salça ve baharatlarımızı ekleyelim.
  • En son suyumuzu ekleyip altını kapatalım.
  • En güzel kısım servis tabağına; Patateslerimizi alalım ,üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve onu da üzerine etlerimizi alalım.
  • Son olarak salçalı sosumuzu da ekledik mi çökertme kebabımız hazırdır.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder