8 Nisan 2022 Cuma

Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi

 

Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmamış nohut (3 su bardağı haşlanmış nohut)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutlarımızı uygun bir tencereye alalım ve güzelce haşlayalım. Eğer haşlanmış nohutunuz varsa 3 su bardağı kadar kullanmalısınız.
  • Haşlanan nohutların suyunu süzüp kabuklarını soyalım.
  • Nohutlarımızı bir çatal veya ezici yardımıyla güzelce ezelim. Bu aşamada çok fazla pürüzsüz kıvama getirmenize gerek yok, kabaca ezilmeleri yeterli olacaktır.
  • Tüm nohutlar ezildikten sonra maydanozu ince ince kıyalım.
  • Nohutların üzerine limon suyu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim.
  • Bir kaşıkla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Ardından ezmemizi servis tabağına alarak kaşıkla üzerini düzeltelim.
  • Son olarak tereyağını eritelim. Daha sonra pul biberi ekleyerek kızdıralım.
  • Nohut ezmesinin üzerini tercihe bağlı nohutlarla süsleyelim.
  • Ardından kızdırdığımız pul biberli yağı gezdirelim.
  • Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serperek ezmemizi servis edelim.
  • Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder