Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmamış nohut (3 su bardağı haşlanmış nohut)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nefis Ezme Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutlarımızı uygun bir tencereye alalım ve güzelce haşlayalım. Eğer haşlanmış nohutunuz varsa 3 su bardağı kadar kullanmalısınız.
- Haşlanan nohutların suyunu süzüp kabuklarını soyalım.
- Nohutlarımızı bir çatal veya ezici yardımıyla güzelce ezelim. Bu aşamada çok fazla pürüzsüz kıvama getirmenize gerek yok, kabaca ezilmeleri yeterli olacaktır.
- Tüm nohutlar ezildikten sonra maydanozu ince ince kıyalım.
- Nohutların üzerine limon suyu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ve ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim.
- Bir kaşıkla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Ardından ezmemizi servis tabağına alarak kaşıkla üzerini düzeltelim.
- Son olarak tereyağını eritelim. Daha sonra pul biberi ekleyerek kızdıralım.
- Nohut ezmesinin üzerini tercihe bağlı nohutlarla süsleyelim.
- Ardından kızdırdığımız pul biberli yağı gezdirelim.
- Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serperek ezmemizi servis edelim.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder