Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
- Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış kare borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon sıkıp.
- 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin.
- Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.
- En son olarak üzerine krem şanti sürün.
- Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
- Krem şanti sürdükten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Ben genelde bire bir ölçü ile şanti hazırlıyorum şantiyi bardağa koyup ne kadarsa o kadar da süt ekliyorum, bu tarifin orjinali bu fakat biz daha kalın şanti sevdiğimiz için 1 su bardağı şanti (2 poşet)1 su bardağı süt kullandım.200 ml lik bardak kullandım.
Un ölçüsü az değil kıvam cıvık gibi gelebilir, bu sizi yanıltmasın irmik ve haşhaş şişiyor, şerbeti döktüğümüz zaman kekte kabarcık oluşabilir ben üsteki kabuk tutan kısmı sıyırıyorum ondan sonra şantiyi sıvıyorum.