4 Mayıs 2022 Çarşamba

Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi

 

Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kg kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet büyük patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 adet büyük patates
  • 2 adet domates
  • 1 bardak sıcak su

    Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp, alacalı soyalım ince uzun bir şekilde keselim ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
  • Peçete üzerine alalım yağını çeksin tavaya kuş başı etleri ekleyip, üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı sarımsağını sıvı yağını ilave edip, tekrar kavuralım biberleride ince ince doğrayıp, ilave edelim.
  • Ardından domatesleri ve salçayı baharatlarını ekleyip bir iki dakika daha kavuralım üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, kaynatalım ve ocaktan alalım.
  • Patlıcanlarımızı kalıptan sarkacak şekilde kiremit kalıba dizelim, üzerine dilimlenmiş halka patatesleri de kalıbın tabanına dizelim.
  • Üzerine kavurduğumuz harcı dökelim onun üzerine tekrar halka patates dilimleri dizelim sarkıttığımız patlıcanları bir sıradan başlayarak kapatalım.
  • 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirip alalım ılıyınca servis tabağına ters çevirip üzerine domates ve ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyet olsun. Bu malzemelerden 4 kişilik çıktı siz malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  • Not: Kıyma ilede bu tarifi yapabilirsiniz

Mevsim Salatası Tarifi

 

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • 3 adet havuç
  • 1 kutu mısır (220 gr)
  • Yarım orta boy mor lahana
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet turp
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Mevsim Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mevsim salatası için ilk olarak havuç ve turbun kabuklarını ince bir şekilde soyalım ve rendeleyelim.
  • Mor lahanayı ikiye bölerek doğrayalım. Mümkün olduğunca ince bir şekilde doğramaya dikkat edelim.
  • Ardından marulu ve maydanozu da ince ince doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra derince bir salata kasesinin içerisine sebzelerimizi alalım.
  • Suyu süzülmüş konserve mısırı da salataya ilave edelim.
  • Ardından salatanın üzerine zeytinyağı, limonun suyu ve tuzu serperek ilave edelim.
  • Daha sonra tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Salatamız güzelce karıştırıldıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet küçük boy limonun suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Ardından unu ilave edip kavuruyoruz.
  • Yıkanmış mercimekleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekliyoruz. Bu şekilde mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Mercimekler yumuşayınca çorba pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçiriyoruz (Mercimeklerin suyu az kalmışsa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz)
  • Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Çorbadan bir kepçe kadar alıp terbiyeyi ılıştırarak çorbaya ilave ediyoruz. Bu sırada karıştırmaya devam ediyoruz.
  • En son çorbanın sosu için tavaya alıp tereyağını eritiyoruz. Tereyağ eriyince baharatları ekleyip biraz yaktıktan sonra çorbamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Favori Tarifiniz Olucak Pastane Usulü Supangle Nasıl Yapılır?

 

Favori Tarifiniz Olucak Pastane Usulü Supangle İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı buz gibi soğuk su

    Favori Tarifiniz Olucak Pastane Usulü Supangle Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao, nişasta, kremayı tencereye ekleyip orta ateşte tel çırpıcıyla sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınır ve sıcakken içerisine çikolata eklenir karıştırılarak çikolata eritilir ve çikolata eriyince bir çay bardağı buz gibi soğuk su eklenir. (mutlaka buz gibi soğuk olmalı) mikserle 2 dk çırpılır.
  • Ara ara karıştırılarak tamamen soğuması sağlanır.
  • Tamamen soğuyunca kaselere pay edip servis edin.

Ekşili Köfte Tarifi

 

Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte yapımı

  • 200 gram kıyma
  • 1 minik kuru soğan rendesi
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon karabiber köfte baharı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan

Terbiyesi için

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Arzu edilirse 1 tutam maydanoz

    Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan rendelenir suyu sıkılır susuz kısmı kıymaya eklenir.
  • Baharatlar tuz yumurta beyazı ile güzelce yoğurulur birkaç kez kaba vurulur köfte hamuru dağılmamalıdır.
  • Pirinçler güzelce yıkanır beyaz suyu gidince süzülür köfteye ilave edilir.
  • Bir tepsiye 1 fincan un dökülür.
  • Fındık büyüklüğünde köfteden parçalar alınarak elde yuvarlanır unun üzerine bırakılır ara sıra tepsi köftelerle sallanarak unlanması sağlanır.
  • Patates ve havuç yıkanıp soyulur minik minik küp şeklinde doğranır arzu edilirse havuç rendelenir, yemek tenceresinin dibine zeytinyağı dökülür yemeklik doğranan soğan kavrulur havuç ilave edilir.
  • Sonra, patatesler ilave edilir 6 bardak su ilave edilir kapağı kapatılır.
  • Kaynaması beklenir su kaynamaya başlayınca yavaşça köfteler kaynamakta olan suya dökülür.
  • Ocağın altı kısılır köftenin pirinçleri pişene kadar kaynatılır.
  • Pişen köfteler suyun üstüne çıkar.
  • Ayrı bir kapta 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı un yarım limon suyu güzelce çırpılır kaynamakta olan köftenin suyundan kaşık kaşık ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
  • Akışkan bir kıvama geldiğinde tencereye hızlıca karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir ki yumurta sarısı pişip kesik görüntü oluşturmasın.
  • 1- 2 dakika sonra ocağın altı kapatılır arzu edilirse üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da az yağda hafif kavrulmuş nane dökülür, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun ekşisi damak tadınıza az gelirse ilave limon suyu kullanabilirsiniz. 💙
  • not, köfteleri önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz çalışanlar için daha pratik ve kolay oluyor 😁not2 ekşili yapmak istemezseniz soğanı kavurduktan sonra bir yemek kaşığı salça ilave edip normal sulu köfte yapabilirsiniz. (sulu köfte de terbiye yapılmıyor).Ben köftelerini dondurucudan kullandım

Dev Gibi Kabaran Nişastalı Limonlu Kek Tarifi

 

Dev Gibi Kabaran Nişastalı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un dikkatli ekleyin

Bardak ölçüm 250 ml 

Dev Gibi Kabaran Nişastalı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alıp, köpürene kadar çırpalım.
  2. Nişasta, un ve limon hariç tüm malzemeleri karıştıralım yumurtanın köpüğünü söndürmeden nazikçe karıştıralım.
  3. Unu ve nişastayı dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
  4. Daha sonra limonu kabuğunu rendeleyip ve suyunu sıkıp, keke ilave edip, tekrar karıştıralım.
  5. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede kontrollü olarak pişiriyoruz.
  6. Kekin ilk yarım saat pişme süresinde fırını açmayalım daha sonra kürdan testi yaparak kontrol ediyoruz.
  7. Kekin tamamen piştiğinden emin olunca fırından alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  8. Mutlaka keki dinlendirelim soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Pide Tarifi

 

Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket maya

İç harcı için;

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiberi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamuru yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim. O sırada iç harcını hazırlayalım.
  • Tavaya az miktar sıvı yağ koyup soğanı soteleyelim daha sonra üzerine kıyma ve baharatları ekleyip, kavuralım.
  • Mayası gelen hamuru bezelere ayırılıp uzun şekilde oklavayla veya el ile açalım iç harcını koyup, kenarlarından kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Piştikten sonra kenarlarına tereyağı sürelim. Dinlersiniz patatesli veya peynirli yapabilirsiniz.

Beyaz Çikolatalı Soslu Kek Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Beyaz çikolata sosu için;

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 paket beyaz tablet çikolata 80grmlik

    Beyaz Çikolatalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemelerimizi kabımıza sırasıyla ekliyoruz, yumurta, şeker, mikser ile çırpıyoruz.
  • Süt, kakao, zeytinyağı, kabartma tozu, vanilya, unumuzuda ekleyip, çırptıktan sonra yağlanmış kalıbımıza döküp, 170 derecede 40 dakika kekimizi pişiriyoruz❤
  • Beyaz çikolata sosu için; tenceremizde tüm malzemelerimizi ekliyoruz, kutu krema, süt ,nişasta, kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra çikolatamızı ekleyip, karıştırıp, soğuması için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz ve kekimizin üzerine döküyoruz
  • Süslemek için benmari usulü sütlü çikolata eritip ince şeritler yapabilirsiniz görselde olduğu gibi afiyetler olsun 

Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi

 

Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru:
  • 2 su bardağı su (2. bardak 1 parmak eksik)
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçi:
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam maydonoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Üzerine :
  • Tereyağı

    Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan alacalı soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atılarak patlıcanlar içine alınır ve bekletilir.
  • Biber ve soğan küp doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Tavaya sıvı yağ, soğan ve biber alınarak sotelenir. Yumuşayınca üzerine suyu sıkılmış patlıcanlar eklenir ve kavrulur.
  • Yumuşayınca üzerine baharatlar, tuz ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Patlıcanların iyice yumuşaması için biraz su eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Son aşamada maydanoz eklenir ve alınır.
  • Hamur için; un ve tuz karışımı kaseye alınır. İçine kontrollü şekilde su eklenir ve karıştırılır. Spatula ile karışmayacak kıvama gelince yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Hamur 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır. İçinin yarısına harç koyulur ve diğer yarısı üstüne kapatılır.
  • Kenarlarına iyice bastırılır. Önceden ısınmış tavaya gözleme koyulur. Biraz bekletilir ve çevrilir. Çevrilen tarafa tereyağı gezdirilir ve tekrar çevrilir. Daha sonra diğer tarafa da tereyağı gezdirilir ve çevrilip alınır.
  • Tüm gözlemler aynı şekilde pişirilir. Afiyet olsun 

Krep Börek Tarifi

 

Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 minik kapya biber
  • 1 minik yeşil biber
  • 1 tutam yeşil soğanın yeşil sapları
  • 1 tutam dereotu isteğe bağlı bir minik havuç rendesi

Arası için;

  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi
  • 4 tatlı kaşığı lor ya da beyaz peynir

Krep tavasını yağlamak için ;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

    Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sebzeler hariç bütün malzemeler konulur karbonat kullanacaksınız (bir kaç damla limon suyu üzerine sıkılarak malzemeye ilave edilir karbonat kokusu olmaması için)
  • Hepsi karıştırılır minik minik doğranmış biberler ,soğan, (havuç kullanılacaksa rendelenir) bütün malzeme karıştırılır krep tavası kızdırılır.
  • Tereyağı ile yağlanır bir kepçe hamurdan alınarak tavaya dökülür ileri geri tava sallanarak malzeme ince katman şeklinde kabın her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Bir dakika sonra spatula ile kontrol edilir altı kalkıyorsa ters yüz çevrilir .
  • Yarısına kaşar peyniri ve beyaz peynir konularak diğer yarısı peynirin üzerine katlanır.
  • Ocağın altı kısılır.
  • Peynir eriyene kadar birkaç saniye beklenir servis tabağına alınır. Bu ölçüden 4 adet krep börek çıkarırsınız daha fazla yapmak isterseniz orantılı olarak ölçüleri arttırabilirsiniz. Sıcak olarak servis ediniz afiyet olsun 

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200gr kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları kavurmak için tereyağını tavaya alıp eritelim ve üzerine kadayıf, ceviz ve şekeri ilave edelim.
  • İyice karıştırıp, ocağın altını kapatalım (Şeker tam erimeyecek kıtır kıtır kalacak).
  • Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alı,p tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım. Kare borcama kadayıfın yarısını döküp eşit yayalım zemine.
  • Muhallebi tam soğuyunca kadayıfın üzerine onuda eşit yayalım ve kalan kadayıfıda en üste gezdirelim (Muhallebiyi arada karıştırarak tam soğutup, o şekilde kadayıfla buluşturalım)
  • Bir gece dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz üzerini süsleyerek. 🥰🥰afiyet olsun 

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt 150 ml
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir fiske tuz
  • 3,5 su bardağı un 200ml

Açmak için

  • 2 su bardağı nişasta

Arası için

  • 1,5 su bardağı çekilmiş antep fıtığı
  • 250 gr maskarpone yada kaymak
  • 150 gr tereyağ
  • 1/5 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 30 dkk dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra mandalinalar büyüklüğünde bezeler yapıp nişasta ile açıyoruz.
  • Açmış olduğumuz yufkayı oklavaya dolayıp iki ucundan büzüyoruz ve tekrar açıyoruz tezgaha sonra elimizle iyice büzüyoruz.
  • Ortaya önce antep fıstığı sonra kaymak koyup kenarlarından kapatıp fıstıksız olan kısımlardan sıkıyoruz ve kesiyoruz pişirme tepsisine alıyoruz.
  • Eritilmiş olan tereyağ ve sıvı yağ karışımını tatlımızın üzerine döküp önceden 210 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
  • Şerbetini hazırlıyoruz su, şekeri uygun bir tencereye alıp ilk kaynamadan sonda 15 dakika kısık ateşte kaynatıp tatlı ve şerbet ılık olarak üzerine döküp 4 -5 saat bekletip üzerine antep fıstığı serpiştirip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun hayırlı bayramlar