4 Mayıs 2022 Çarşamba

Krep Börek Tarifi

 

Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 minik kapya biber
  • 1 minik yeşil biber
  • 1 tutam yeşil soğanın yeşil sapları
  • 1 tutam dereotu isteğe bağlı bir minik havuç rendesi

Arası için;

  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi
  • 4 tatlı kaşığı lor ya da beyaz peynir

Krep tavasını yağlamak için ;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

    Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sebzeler hariç bütün malzemeler konulur karbonat kullanacaksınız (bir kaç damla limon suyu üzerine sıkılarak malzemeye ilave edilir karbonat kokusu olmaması için)
  • Hepsi karıştırılır minik minik doğranmış biberler ,soğan, (havuç kullanılacaksa rendelenir) bütün malzeme karıştırılır krep tavası kızdırılır.
  • Tereyağı ile yağlanır bir kepçe hamurdan alınarak tavaya dökülür ileri geri tava sallanarak malzeme ince katman şeklinde kabın her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Bir dakika sonra spatula ile kontrol edilir altı kalkıyorsa ters yüz çevrilir .
  • Yarısına kaşar peyniri ve beyaz peynir konularak diğer yarısı peynirin üzerine katlanır.
  • Ocağın altı kısılır.
  • Peynir eriyene kadar birkaç saniye beklenir servis tabağına alınır. Bu ölçüden 4 adet krep börek çıkarırsınız daha fazla yapmak isterseniz orantılı olarak ölçüleri arttırabilirsiniz. Sıcak olarak servis ediniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder