Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı karbonat ya da 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 minik kapya biber
- 1 minik yeşil biber
- 1 tutam yeşil soğanın yeşil sapları
- 1 tutam dereotu isteğe bağlı bir minik havuç rendesi
Arası için;
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi
- 4 tatlı kaşığı lor ya da beyaz peynir
Krep tavasını yağlamak için ;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına sebzeler hariç bütün malzemeler konulur karbonat kullanacaksınız (bir kaç damla limon suyu üzerine sıkılarak malzemeye ilave edilir karbonat kokusu olmaması için)
- Hepsi karıştırılır minik minik doğranmış biberler ,soğan, (havuç kullanılacaksa rendelenir) bütün malzeme karıştırılır krep tavası kızdırılır.
- Tereyağı ile yağlanır bir kepçe hamurdan alınarak tavaya dökülür ileri geri tava sallanarak malzeme ince katman şeklinde kabın her yerine gelecek şekilde yerleştirilir.
- Bir dakika sonra spatula ile kontrol edilir altı kalkıyorsa ters yüz çevrilir .
- Yarısına kaşar peyniri ve beyaz peynir konularak diğer yarısı peynirin üzerine katlanır.
- Ocağın altı kısılır.
- Peynir eriyene kadar birkaç saniye beklenir servis tabağına alınır. Bu ölçüden 4 adet krep börek çıkarırsınız daha fazla yapmak isterseniz orantılı olarak ölçüleri arttırabilirsiniz. Sıcak olarak servis ediniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder