Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru:
- 2 su bardağı su (2. bardak 1 parmak eksik)
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İçi:
- 2 tane patlıcan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam maydonoz
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Üzerine :
- Tereyağı
Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan alacalı soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atılarak patlıcanlar içine alınır ve bekletilir.
- Biber ve soğan küp doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Tavaya sıvı yağ, soğan ve biber alınarak sotelenir. Yumuşayınca üzerine suyu sıkılmış patlıcanlar eklenir ve kavrulur.
- Yumuşayınca üzerine baharatlar, tuz ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Patlıcanların iyice yumuşaması için biraz su eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Son aşamada maydanoz eklenir ve alınır.
- Hamur için; un ve tuz karışımı kaseye alınır. İçine kontrollü şekilde su eklenir ve karıştırılır. Spatula ile karışmayacak kıvama gelince yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamur 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır. İçinin yarısına harç koyulur ve diğer yarısı üstüne kapatılır.
- Kenarlarına iyice bastırılır. Önceden ısınmış tavaya gözleme koyulur. Biraz bekletilir ve çevrilir. Çevrilen tarafa tereyağı gezdirilir ve tekrar çevrilir. Daha sonra diğer tarafa da tereyağı gezdirilir ve çevrilip alınır.
- Tüm gözlemler aynı şekilde pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder