4 Mayıs 2022 Çarşamba

Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi

 

Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru:
  • 2 su bardağı su (2. bardak 1 parmak eksik)
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçi:
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam maydonoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Üzerine :
  • Tereyağı

    Yiyenlerin Kıymalı Sandığı Patlıcanlı Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan alacalı soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atılarak patlıcanlar içine alınır ve bekletilir.
  • Biber ve soğan küp doğranır. Maydanoz ince kıyılır. Tavaya sıvı yağ, soğan ve biber alınarak sotelenir. Yumuşayınca üzerine suyu sıkılmış patlıcanlar eklenir ve kavrulur.
  • Yumuşayınca üzerine baharatlar, tuz ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Patlıcanların iyice yumuşaması için biraz su eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Son aşamada maydanoz eklenir ve alınır.
  • Hamur için; un ve tuz karışımı kaseye alınır. İçine kontrollü şekilde su eklenir ve karıştırılır. Spatula ile karışmayacak kıvama gelince yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Hamur 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır. İçinin yarısına harç koyulur ve diğer yarısı üstüne kapatılır.
  • Kenarlarına iyice bastırılır. Önceden ısınmış tavaya gözleme koyulur. Biraz bekletilir ve çevrilir. Çevrilen tarafa tereyağı gezdirilir ve tekrar çevrilir. Daha sonra diğer tarafa da tereyağı gezdirilir ve çevrilip alınır.
  • Tüm gözlemler aynı şekilde pişirilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder