4 Mayıs 2022 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200gr kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları kavurmak için tereyağını tavaya alıp eritelim ve üzerine kadayıf, ceviz ve şekeri ilave edelim.
  • İyice karıştırıp, ocağın altını kapatalım (Şeker tam erimeyecek kıtır kıtır kalacak).
  • Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alı,p tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım. Kare borcama kadayıfın yarısını döküp eşit yayalım zemine.
  • Muhallebi tam soğuyunca kadayıfın üzerine onuda eşit yayalım ve kalan kadayıfıda en üste gezdirelim (Muhallebiyi arada karıştırarak tam soğutup, o şekilde kadayıfla buluşturalım)
  • Bir gece dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz üzerini süsleyerek. 🥰🥰afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder