Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 200gr kavrulmuş kadayıf
- 1 çay bardağı şeker
- 3 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfları kavurmak için tereyağını tavaya alıp eritelim ve üzerine kadayıf, ceviz ve şekeri ilave edelim.
- İyice karıştırıp, ocağın altını kapatalım (Şeker tam erimeyecek kıtır kıtır kalacak).
- Muhallebisi için; tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alı,p tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım. Kare borcama kadayıfın yarısını döküp eşit yayalım zemine.
- Muhallebi tam soğuyunca kadayıfın üzerine onuda eşit yayalım ve kalan kadayıfıda en üste gezdirelim (Muhallebiyi arada karıştırarak tam soğutup, o şekilde kadayıfla buluşturalım)
- Bir gece dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz üzerini süsleyerek. 🥰🥰afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder