4 Mayıs 2022 Çarşamba

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi

 

Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt 150 ml
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir fiske tuz
  • 3,5 su bardağı un 200ml

Açmak için

  • 2 su bardağı nişasta

Arası için

  • 1,5 su bardağı çekilmiş antep fıtığı
  • 250 gr maskarpone yada kaymak
  • 150 gr tereyağ
  • 1/5 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 2 damla limon

    Kaymaklı Mekik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 30 dkk dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra mandalinalar büyüklüğünde bezeler yapıp nişasta ile açıyoruz.
  • Açmış olduğumuz yufkayı oklavaya dolayıp iki ucundan büzüyoruz ve tekrar açıyoruz tezgaha sonra elimizle iyice büzüyoruz.
  • Ortaya önce antep fıstığı sonra kaymak koyup kenarlarından kapatıp fıstıksız olan kısımlardan sıkıyoruz ve kesiyoruz pişirme tepsisine alıyoruz.
  • Eritilmiş olan tereyağ ve sıvı yağ karışımını tatlımızın üzerine döküp önceden 210 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
  • Şerbetini hazırlıyoruz su, şekeri uygun bir tencereye alıp ilk kaynamadan sonda 15 dakika kısık ateşte kaynatıp tatlı ve şerbet ılık olarak üzerine döküp 4 -5 saat bekletip üzerine antep fıstığı serpiştirip servis yapıyoruz afiyet şifa olsun hayırlı bayramlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder