Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağ
- 1,5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarı
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet küçük boy limonun suyu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz. Ardından unu ilave edip kavuruyoruz.
- Yıkanmış mercimekleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzu ekliyoruz. Bu şekilde mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Mercimekler yumuşayınca çorba pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçiriyoruz (Mercimeklerin suyu az kalmışsa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz)
- Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Çorbadan bir kepçe kadar alıp terbiyeyi ılıştırarak çorbaya ilave ediyoruz. Bu sırada karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son çorbanın sosu için tavaya alıp tereyağını eritiyoruz. Tereyağ eriyince baharatları ekleyip biraz yaktıktan sonra çorbamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder