1 Haziran 2022 Çarşamba

Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi

 

Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber,kekik,tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç verilen diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak çırpalım. Unun yarısını ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve unun kalan yarısını ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç malzemesi olan haşlanmış 2 adet patatesi rendeleyelim.
  • İnce kıyılmış maydanozu,yağını ve tuzunu baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım, çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım ortasına patatesli iç harcın dan koyarak kapatalım pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
  • Yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım, susam serpelim.
  • 180 derecede ısınmış fırında 25 dakika alt üst ayarda pişirelim.
  • İlk sıcağı geçince patatesli kıyır poğaçalar servise hazırdır. Fazla ölçü yaparak derin dondurucuya koyabilirsiniz,buzluktan çıkınca ilk günkü tazeliğini koruyor. Afiyet olsun 

Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

 

Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(200 ml su bardağı kullandım)

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Kavrulmuş kadayıf

    Katı Yağsız Tahinli Kadayıflı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağ, tahin ve pudra şekerini bir kabın içine alıp, karıştıralım.
  • Daha sonra vanilya, kabartma tozunu ekleyelim.
  • Unumuzu eleyerek yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Toparlanan hamura yarım su bardağı kavrulmuş kadayıfı ekleyip, tekrar iyice yoğuralım.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, önce elimizle biraz sıkalım ve yuvarlayalım.
  • Kavrulmuş kadayifa batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim. Hepsini aynı şekilde yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Alinazik Tarifi

 

Tam Ölçülü Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı harç için ;

  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Baharat (pul biber – karabiber – kimyon – kekik)
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Yoğurtlu harç için;

  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 6 adet közlenmiş patlıcan
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak

    Tam Ölçülü Alinazik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavuralım.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, yağ, baharat, tuz ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Soğanın rengi dönünce kıyma kendini bırakınca altını kapatalım.
  • Yoğurdu bir tabağa alalım ,içerisine közlenmiş ince doğranmış soğumuş patlıcanı ekleyelim .
  • Üzerine sarımsak ile tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • Sunum aşaması için tabağa ilk yoğurt karışımını alıp yayalım üzerine kıymalı harçtan ekleyip servis edelim. Afiyet olsun

Karpatka Tarifi

 

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı su ( 200 ml)
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ( 50-60 gram)
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • 500 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 kutu kremaÜzeri için
    • Pudra şekeri

      Karpatka Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Hamur için.Su, tuz, şeker ve tereyağını tencereye alalım.
    • Kaynayınca içine 1 su bardağı unu katalım güzelce 1 – 2 dakika karıştıralım.
    • Yoğun kıvam alınca kapatalım ve kaşıkla iyice ezerek karıştıralım un kalmasın.
    • Daha sonra içine 4 adet yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpalım.
    • En son kabartma tozunu da ekleyerek biraz daha çırpalım ve hamurumuz hazır.
    • Hazır olan hamuru eşit şekilde 2 ye ayıralım.
    • Ayırdığımız hamurlardan birini altına yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıba alalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dk pişirelim. ( fırın farkından dolayı süre değişebilir. İçine kürdan batırdığımızda temiz çıkmalı) ayırdığımız diğer hamura da aynı işlemi uygulayalım. ( kalıp 18-22 cm ebatlarında olsun daha büyük kalıpta hamur çok ince kalır. Ben 20 cm kullandım)
    • Krema için.** Vanilin, tereyağ ve kutu krema hariç malzemeyi tencereye alıp pişirelim.
    • Altını kapatıp tereyağ ve vanilin ekleyelim kenara alalım soğusun.
    • Soğumuş kremaya 1 adet kutu kremayı ekleyip mikserle iyice çırpalım pürüzsüz bir kıvam alsın.
    • ***İkisi de soğuduktan sonra pişen hamurlardan birini kaba alalım.
    • Üzerine kremamızı dökelim ve üstüne diğer hamuru koyalım dolaba kaldıralım en az 5-6 saat dolapta dinlensin. Hatta 1 gün önceden yapsanız çok daha güzel olur.
    • Hazır olan tatlımızın üzerine pudra şekeri dökerek ve dilersek meyvelerle süsleyerek servis edebiliriz.
    • Pudra şekerini servis esnasında dökmenizi tavsiye ederim çünkü hamur bir süre sonra şekeri emiyor. Afiyet olsun.

3 Malzemeli Sosuyla Bağımlılık Yapacak Türden Bir Börek (Hazırlardan Farksız) Tarifi

 

3 Malzemeli Sosuyla Bağımlılık Yapacak Türden Bir Börek (Hazırlardan Farksız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu (soda)
  • 1 büyük çay bardağı veya 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

İç harcı için

  • 5 adet patates
  • Tuz karabiber toz kırmızı biber
  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yumurta

    3 Malzemeli Sosuyla Bağımlılık Yapacak Türden Bir Börek (Hazırlardan Farksız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayalım soyup bir ezici yardımı ile güzelce ezelim.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyelim ezdiğimiz patatesleri tavaya dahil edelim.
  • Üzerine tuz karabiber toz kırmızı biber isteğe bağlı pul biber ekleyerek güzelce kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  • Diğer yandan sosu hazırlayalım karıştırma kabına bir şişe maden suyu bir yumurta bir su bardağı sıvı yağ ekleyelim ve çırpıp kenara alalım.
  • İlk yufkayı tezgaha serelim hazırladığımız sostan iki kepçe her yerine eşit şekilde sürelim üzerine bir kat daha yufka yayalım. Yine sostan sürelim.
  • Bir kat daha yufka serelim sonra uçlarına hiç harçtan eşit şekilde pay edelim.
  • Yufkaları 16 eşit parçaya bölelim 3 kat yufka olduğundan çok küçük parçalar halinde kesebilirsiniz piştiğinde kabarıyorlar merak etmeyin.
  • 4. Sigara böreği yapar gibi kestikten sonra güzelce saralım görsellerde resmini bulacaksınız bu şekilde.
  • Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Elma harcı için

    • 6 tane elma
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

    Üzeri için

    • 1 çay bardağı pudra şekeri

      Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Yumurtaları kırıp, toz şekerle beraber iyice çırpalım.
    • Bu karışıma süt ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
    • Toz malzemeleri ekleyelim ve topak kalmayana dek karıştıralım.
    • Pürüzsüz harcın içerisine cevizleri ekleyip harman edelim.
    • Tavaya rendelenen elmaları ve toz şekeri alıp kavuralım.
    • Elmalar kendini salınca ocaktan alalım ve tarçın ilave edelim.
    • Fırın tepsisine fırın kağıdı serelim ve üzerine elmalı harcı dökelim.
    • Elmalı harç ince ve düz olmalı daha sonra kek harcını elmalı harç üzerine dökelim.
    • Eşit dağıldıktan sonra önceden ısınan 180 derece fırında, 25 dakika boyunca pişirelim.
    • Fırından aldığımız kekin üzerine fırın kağıdı serip ters çevirelim.
    • Sıcak sıcak olacak şekilde ve elmaları içte bırakarak, keki dikkatlice saralım.
    • Bu şekilde keki soğutalım ve birer parmak kalınlığında dilimleyip pudra şekeri ile süsleyelim.

Gül Tatlısı Tarifi

 

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti

  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzerine

  • 1 kase ceviz

    Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemelerini bir tencereye alıyoruz.Kaynamaya başladımı 16 dakika kaynatıp altını kapatacağız
  • Tenceremizin kapağı kapalı kaynatacağız şerbetimizi.
  • Büyün malzemeyi karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru tezgaha alarak merdaneyle no çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Bardakla yuvarlaklar kesiyoruz 3 yuvarlağı uç kısımları üst üste olacak şekilde koyuyoruz.
  • Ortakısmına ceviz koyuyoruz sarıyoruz sardığımız hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Alt kısımlarını elimizle birazcık bastırıyoruz.
  • Üst kısımlardaki yaprak kısımlarını elimizle biraz açıyoruz gül şeklini veriyoruz.
  • Tepsimize yerleştiriyoruz bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180°lik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Tatlımız ve şerbetimiz ılık olacak şekilde şerbetiyle buluşturuyoruz.
  • 2 saat şerbetini çekmesi için dinlendiriyoruz. Servis yapıyoruz.

Kakaolu Çatlak Kurabiye (Browni Tadında) Tarifi

 

Kakaolu Çatlak Kurabiye (Browni Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kakao
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Kakaolu Çatlak Kurabiye (Browni Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak toz şekerini, sıvı yağını ve kakaoyu derin kaba alalım. Karışana kadar güzelce çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpıcı ile karışıma yedirelim.
  • Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip sıpatula ile karıştıralım. Macun kıvamında olmalı. (ekstra un koymayınız. ).
  • Üzerini streç film ile örtüp 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ve her yerine gelecek şekilde pudra şekerine bulayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dk pişirelim. Süreyi aşmayalım. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacak. Durdukça ve soğudukça sertleşecektir. Acele etmeyelim. 🤗.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis edelim. 😍Afiyet olsun.

Çilekli Tart Tarifi

 

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un

Kreması için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya
  • 2,5 çorba kaşığı un

Çilek Sosu İçin:

  • 1 su bardağı çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

    Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
  • Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim.
  • Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirelim.
  • Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir:)
  • Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.
  • Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım.
  • Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üzerine. Sosumuz oluncaya kadar buzdolabında bekletelim.
  • Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri alarak pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üzerine hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim.
  • Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
    Ve afiyetle yiyelim…

Kuskus Salatası Tarifi

 

Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kuskus makarnası
  • 3 adet salatalık turşusu (küçük ise 9-10 adet)
  • 1 kutu konserve süt mısır
  • 4-5 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 dal nane
  • Yarım demet dereotu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Kuskus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuskus makarnasını, suda haşlayıp, süzüyoruz.
  • Salatalık turşusunu küçük küçük doğrayalım.
  • Kapya biberleri közleyip, temizleyip, doğrayalım. (dilerseniz hazırda kullanabilirsiniz).
  • Yeşillikleri de küçük küçük doğrayıp ve tüm malzemeleri karıştırıp, servis edelim.