2 Temmuz 2022 Cumartesi

Peynirli Çiğ Börek Tarifi

 

Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 350 gr beyaz peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine tuz ekleyerek elimizle şöyle bir karıştıralım, ortasına bir çukur açalım.
  • Açtığımız çukura  sıvı yağ, sirke ve biraz su ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Orta sertlikte bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 15 dakika dinlendirelim.
  • Çiğ böreğin iç harcı için soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
  • Aynı şekilde bir tutam maydanozu da yine küçük küçük doğrayalım.
  • İç harcı  beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ufalayalım.
  • Peyniri çatalla güzelce ezdikten sonra üzerine doğradığımız maydanoz ve soğanları ilave edelim.
  • Ardından tuz ve  pul biber ekleyerek güzelce karıştıralım. Peyniriniz çok tuzlu ise tuz miktarını azaltabilirsiniz.
  • İç harcımız hazır. Şimdi un serptiğimiz tezgaha dinlendirdiğimiz hamuru alalım.
  • Hamuru şöyle bir tekrardan yoğurarak toparlayalım.
  • Toparladığımız hamuru önce dördü daha sonra da her bir parçayı üçe bölerek toplamda 12 parçaya ayıralım.
  • Hamurları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Ardından bezeleri tek tek açmaya başlayabiliriz. Bu sırada beklerken kabuk tutmamaları için üzerlerini örtmeyi unutmayın.
  • İlk bezeyi hafifçe unlayalım ve tabak büyüklüğünde açabildiğimiz kadar açalım.
  • Hazırladığımız peynirli iç harcını hamurun yarısını dolduracak şekilde yayalım.
  • Ardından hamuru D şeklinde kapatalım ve kenarlarına elimizle bastıralım.
  • Kenarlarını sıkıca kapattıktan sonra daha düzgün olmasını isterseniz bir rulet yardımıyla fazlalıkları kesebilirsiniz.
  • Kalan bezeleri de tek tek açıp aynı şekilde peynirli harcı yerleştirerek kapatalım.
  • Peyniri tercih etmiyorsanız bu tarifi kıymalı veya patatesli iç harç kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Tüm bezeleri açarak hazırladıktan sonra uygun bir kızartma tavasına bolca sıvı yağ alarak ısıtalım.
  • Ardından kızgın yağda böreklerimizi dikkatli bir şekilde çevirerek kızartalım. Böreklerin yağ çekmemesi için bol yağda kızartmalısınız.
  • Her iki tarafı da kızardıktan sonra peynirli çiğ böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi

 

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedidili bisküvi
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından bir parmak buğday nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket  sade krem şanti
  • Süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • Çilek

    Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız tencerenin içerisine süt, şeker, nişastayı alalım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Kaynayıp kıvam alan muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  3. Muhallebiyi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım, üzerini streçleyerek oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  4. Ardından üzerinden streci alalım ve içerisine krem şanti ekleyerek mikserle çırpalım.
  5. Kedidillerini süte batırarak tabanını kaplayacak şekilde borcama dizelim.
  6. Üzerine muhallebinin yarısını dökelim ve yayalım.
  7. Küçük küçük doğradığımız çileklerinde yarısını döküp yaydıktan sonra kalan kedidillerini süre batırarak çileklerin üzerine dizelim.
  8. Kalan muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökerek yayalım.
  9. Çileklerin kalanını da muhallebinin üzerine yaydıktan sonra ceviz ya da fındık kırığı serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi

 

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim kaşar peyniri rendesi
  • 8-10 dilim bayat ekmek

    Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
  • Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için süt ilavesi yapabilirsiniz.
  • Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir. Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
  • Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.
    Afiyet olsun

15 Dakikada Tahinli Nohut Salatası Tarifi

 

15 Dakikada Tahinli Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su b. haşlanmış nohut
  • 2 adet salatalık
  • 8 adet kiraz domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Sosu için:

  • 2,5 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

    15 Dakikada Tahinli Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları küp doğrayın, sarımsakları minik doğrayın.
  • Domatesleri dörde bölün, maydanozu kıyın.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın.
  • Yağ ısınınca sarımsağı ekleyin ve biraz soteleyin.
  • Nohutu ekleyin ve tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırdıktan sonra 3 dakika kadar soteleyin.
  • Sos için: küçük bir kaba tüm sos malzemelerini alıp güzelce karıştırın.
  • Ayrı bir kapta hazırladığınız tüm malzemeleri birleştirip iyice karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 8 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

    Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritelim.
  • Yağ eridikten sonra salça, tuz, nane, pul biber ve karabiber ekleyerek orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Dilerseniz bu aşamada salça kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kavrulan salçanın üzerine tarhanayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Ardından suyu ekleyelim. Eğer varsa, suyun bir kısmını et suyu olarak tamamlayın çok daha lezzetli olacaktır.
  • Tel çırpıcı ile çorbamızı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Tel şehriyeli tarhana çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr doğranmış mantar
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı sıcak su

    Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar ve ince doğranmış biber 2 yemek kaşığı yağda, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Mantarları ince ince doğrayabileceğiniz gibi orta büyüklükte de dilimleyebilirsiniz.
  • Ardından tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar kavrulur.
  • Yağ eridikten sonra salça da karışıma ilave edilir. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar diğer malzemelerle karıştırılarak kavrulur.
  • Ardından bulgur eklenir ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavrulur.
  • Malzemelerle iyice karıştırılan bulgura suyu, tuzu, baharatları eklenerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.
  • Üzeri göz göz olup suyunu çekince altı kapatılır. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirilerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
  • Demini alan mantarlı bulgur pilavı karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun…



Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk kanat
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için uygun bir kaba yoğurt, zeytinyağı, salça, sarımsak, kekik, karabiber, tuz, kırmızı toz biberi alarak çırpma teli yardımı ile tüm malzemeyi çırpalım.
  • Tavuk kanatları hazır olan sosun içerisine alalım, her yeri sosa bulanana kadar karıştıralım.
  • Kabın üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirelim.
  • Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirerek tavuk kanatları ızgaraların üzerine dizelim.
  • Tavukları 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce kızaran tavuk kanatlarımızı fırından alalım ve servis edelim. Dilerseniz yanında bulgur pilavı, domates, biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhteşem Lezzeti İle Limonlu Tiramisu Tarifi

 

Muhteşem Lezzeti İle Limonlu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Suyu için;

  • 1 büyük limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Kreması için;

  • 750 gram mascarpone
  • 250 gram quark (labne )
  • 400 gram çiğ krema
  • 2 paket krema sertleştirici
  • 8-10 yemek kaşığı şeker
  • Vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Limonlu jöle için;

    • 1.5 limonun suyu ve kabuklarını rendesi
    • 6-7 yemek kaşığı şeker
    • 8 yemek kaşığı su
    • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
    • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
    • 3 paket kedi dili bisküvi

      Muhteşem Lezzeti İle Limonlu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

    • İlk önce bisküvileri ıslatmak için limonlu suyu için malzemeleri küçük bir tavaya alıp, bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
    • Kremayı sertleştirici ile iyice çırpın ardından derin bir kaba krema için malzemeleri ve en son çırpılmış kremayı dikkatli bir şekilde karıştırın.
    • Ayrı bir tavaya jölesi için malzemeleri ekleyin bir taşım kaynatıp altını söndür.
    • Bisküvileri limonlu suya batırın ve 32×22 lik kalıba sıra sıra dizin. Üzerine kremanın yarısına ekleyip sürün.
    • Üzerine bir sıra daha kedi dili bisküvisi sıralayın ve en üstüne geri kalan kremayı ekleyin ve düzeltin.
    • En üstüne limon jölesini dökün ya da benim yaptığım gibi kaşık kaşık dökün fakat bunun için malzemesinin yarısı yeterli olacaktır.
    • Buzdolabına kaldırın yaklaşık 4 saat kadar bekletip servis yapın. Afiyet olsun

Ramen Tarifi

 

Ramen Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Sıvı yağ da ola bilir)
  • 1 tatlı kaşığı salça (Biber ve ya domates)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 paket hazır noodle
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı taze soğan
  • 1 tutam susam

    Ramen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı haşlanmaya bırakalım.
  • Diğer tarafta soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Tavaya tereyağını alıp, eritelim. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsakları alıp, iyice yumuşayana kadar kavuralım.
  • Üzerine salçayı ve soya sosunu döküp, karıştıralım suyuda ekleyelim.
  • Noodlemuzu ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
  • O pişerken, haşladığımız yumurtayı soyup, ortadan ikiye bölelim.
  • Taze soğanları ince ince kıyalım.
  • Noodle tam piştikten sonra derin bir kaseye alalım.
  • Üzerine haşladığımız yumurtayı, taze soğanı ekleyip, susamla süsledikten sonra servis ede biliriz Afiyet olsun :).

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi

 


Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 150 gram dana kıyma
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirirken üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yıkanmış patlıcanları pijamalı soyup yuvarlak çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz. Daha sonra bir miktar sıvı yağ ile kızgın yağda kızartıyoruz (Yağ çekmemesi için kızgın yağa atmalısınız)
  • Uygun bir tavaya az sıvı yağ koyup biberleri kavuruyoruz. Biberler kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulmuş kıymayı, maydanozu, dereotunu ve baharatları da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra suyu da döküp biraz kaynatıyoruz.
  • Uygun ufak bir tencerede beşamel sos için yağları kızdırıp, unu atıp, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Oda ısısındaki sütü topaklanmasın diye bir yandan karıştırarak yavaşsa ekliyoruz.
  • Baharatlarıda ekleyip, kaynayıp, kıvam alana kadar pişiriyoruz karıştırarak.
  • Görseldeki gibi yuvarlak bir borcama patlıcanları iki kat olacak şekilde hiç boşluk bırakmadan yan yana diziyoruz ve hazırladığımız kıymalı sosu üzerlerine eşit şekilde yayıyoruz.
  • Beşamel sosuda en üste yine aynı şekilse eşit dağıtarak döküyoruz ve önceden ısıtılmış 240 derece fırına itiyoruz.
  • Bütün malzemeler zaten pişmiş olduğu için fazla tutmaya gerek yok 15 dakika sonra rendelenmiş kaşarı üzerine gezdirip, kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Baklava dilimi şeklinde keserek sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi

 

Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg vişne
  • 3 kg şeker
  • 1 litre su
  • Yarım limon suyu+1 dilim limon
  • 1 çay kaşığı tereyağı

    Babaanne Usulü Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri temizleyip yıkayalım. Fakat çekirdeklerini çıkarmayalım. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişnelerin suyu çıkar fakat çabuk dağılır.
  • Ben vişne reçelini akşamdan şekere koymuyorum çünkü vişnelerin rengi ve tadı değişiyor. Bu yüzden yani şekerde bekletmediğimizden dolayı 1 litre su ekliyoruz😊.
  • Vişne, şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynatıp rengini ve suyunu bırakan vişneleri kevgirle çıkartalım.
  • Geride kalan vişne suyunu şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatalım ve ara ara biriken köpükleri kaşıkla alalım.
  • Şerbet kıvamına gelen vişne suyuna daha önce kenara çıkarttığımız vişneleri ekleyelim. Üzerindeki köpükleri kaşıkla almaya devam edelim.
  • Burada önemli bir ayrıntı: yarım limonun 🍋suyunu içine sıkalım, bir dilim limonu 🍋ise içine atalım😊.
  • Limon sıktıktan sonra ocağın altını kısalım ve 1 çay kaşığı tereyağı🧈 ekleyelim.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır.
  • Porselen tabağımıza alıp kıvamını kontrol edelim.
  • Bu tarifimizde meyve miktarı ile su miktarı dengesi fotoğrafta da göreceğiniz şekilde biraz sulu bir şekilde. Çünkü biz ekmeği banmak istiyoruz.