Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 350 gr beyaz peynir
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
- Üzerine tuz ekleyerek elimizle şöyle bir karıştıralım, ortasına bir çukur açalım.
- Açtığımız çukura sıvı yağ, sirke ve biraz su ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Orta sertlikte bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 15 dakika dinlendirelim.
- Çiğ böreğin iç harcı için soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
- Aynı şekilde bir tutam maydanozu da yine küçük küçük doğrayalım.
- İç harcı beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ufalayalım.
- Peyniri çatalla güzelce ezdikten sonra üzerine doğradığımız maydanoz ve soğanları ilave edelim.
- Ardından tuz ve pul biber ekleyerek güzelce karıştıralım. Peyniriniz çok tuzlu ise tuz miktarını azaltabilirsiniz.
- İç harcımız hazır. Şimdi un serptiğimiz tezgaha dinlendirdiğimiz hamuru alalım.
- Hamuru şöyle bir tekrardan yoğurarak toparlayalım.
- Toparladığımız hamuru önce dördü daha sonra da her bir parçayı üçe bölerek toplamda 12 parçaya ayıralım.
- Hamurları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Ardından bezeleri tek tek açmaya başlayabiliriz. Bu sırada beklerken kabuk tutmamaları için üzerlerini örtmeyi unutmayın.
- İlk bezeyi hafifçe unlayalım ve tabak büyüklüğünde açabildiğimiz kadar açalım.
- Hazırladığımız peynirli iç harcını hamurun yarısını dolduracak şekilde yayalım.
- Ardından hamuru D şeklinde kapatalım ve kenarlarına elimizle bastıralım.
- Kenarlarını sıkıca kapattıktan sonra daha düzgün olmasını isterseniz bir rulet yardımıyla fazlalıkları kesebilirsiniz.
- Kalan bezeleri de tek tek açıp aynı şekilde peynirli harcı yerleştirerek kapatalım.
- Peyniri tercih etmiyorsanız bu tarifi kıymalı veya patatesli iç harç kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
- Tüm bezeleri açarak hazırladıktan sonra uygun bir kızartma tavasına bolca sıvı yağ alarak ısıtalım.
- Ardından kızgın yağda böreklerimizi dikkatli bir şekilde çevirerek kızartalım. Böreklerin yağ çekmemesi için bol yağda kızartmalısınız.
- Her iki tarafı da kızardıktan sonra peynirli çiğ böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder