2 Temmuz 2022 Cumartesi

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi

 

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedidili bisküvi
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından bir parmak buğday nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket  sade krem şanti
  • Süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • Çilek

    Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa aldığımız tencerenin içerisine süt, şeker, nişastayı alalım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Kaynayıp kıvam alan muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  3. Muhallebiyi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım, üzerini streçleyerek oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  4. Ardından üzerinden streci alalım ve içerisine krem şanti ekleyerek mikserle çırpalım.
  5. Kedidillerini süte batırarak tabanını kaplayacak şekilde borcama dizelim.
  6. Üzerine muhallebinin yarısını dökelim ve yayalım.
  7. Küçük küçük doğradığımız çileklerinde yarısını döküp yaydıktan sonra kalan kedidillerini süre batırarak çileklerin üzerine dizelim.
  8. Kalan muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökerek yayalım.
  9. Çileklerin kalanını da muhallebinin üzerine yaydıktan sonra ceviz ya da fındık kırığı serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder