- 2-4 Kişilik
- 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavuklu Mini Tacos Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 5-6 adet lavaş ekmeği
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 ml krema (Yarım paket)
- 1 çay sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Mini Tacos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları küçük küpler halinde doğrayın.
- Uygun tavada sıvı yağ ile tavukları sotelenir.
- Ardından küçük doğranmış soğan ve biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir.
- Sonra üzerine baharatlar ve tuzu eklenir 1-2 tür karıştırdıktan sonra krema dökülür.
- Kısık ateşte 1-2 dk kadar pişirilir sonra ocaktan alınır.
- Lavaş ekmekleri yuvarlak bir şekilde kesilir.
- Sonra arasına tavuk soteden koyulur ve borcama dizilir.
- Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar lar hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Yoğurtlu Soğan Mezesi (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) İçin Malzemeler
- 2 orta boy soğan
- 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2.5 yemek kaşığı süzme yoğurt(normal yoğurt olabilir)
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı labne
- Tuz,kırmızı biber,karabiber,tuz
- Dereotu,maydanoz
Yoğurtlu Soğan Mezesi (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) Nasıl Yapılır?
- Soğanları halka şeklinde doğrayalım,tavamıza dökelim,yağı da ekleyerek soğanları yumuşamana dek kavuralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Ardından geniş kabımıza yoğurdu dökelim.
- Dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım,baharatlarla beraber hepsini yoğurda ekleyip karıştıralım.
- Soğanları da ilave ettiğimiz mezemizi servis tabağına alabiliriz.
Pratik Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Pratik Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ezme için öncelikle domatesi bir kaç parçaya keselim ve rondoya alalım.
- Ardından kapya biber ve yeşil biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra rondoya alalım.
- Üzerine sarımsakları ve soğanı da alarak tüm malzemeler güzelce parçalanana kadar rondoyu çalıştıralım.
- Hazır olan karışımımızı süzgece alalım ve suyu gidene kadar 10-15 dakika kadar süzgeçte bekletelim. Dilerseniz üzerine bir kaşık ile bastırarak suyunun gittiğinden emin olabilirsiniz.
- Uygun bir kaseye domates salçasını, biber salçasını, tuz, pul biber, kuru nane, sumak ve zeytinyağını alarak tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Daha sonra suyunu süzdüğümüz sebzelerimizi ve ince kıydığımız maydanozu üzerine ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan ezmemizi servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Ustasından Tarifle Muhteşem Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- 200 gram tereyağı veya margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
İçi için :
- 1 kase antep fıstığı rendesi (Ceviz içi ya da fındıkta olur)
Şerbeti için :
- 4 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı toz şeker ( şekerli sevmeyenler 2 bardak yapabilir)
- 1 paket süt kreması
- 1 paket vanilya
Üzeri için :
- 3 yemek kaşığı toz nesguik
- 60 gram sütlü çikolata
Ustasından Tarifle Muhteşem Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlanır. Süt ve toz şeker karıştırılarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilya ve süt kreması eklenip karıştırılarak iki dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Baklavalık yufka tepsi boyutunda kesilir ( büyük kare borcam tepsi kullandım ) tereyağ ya da margarin ocakta eritilir.
- Tepsiye fırçayla az miktarda eritilen tereyağ sürülür toplamda 40 adet yufka kullanılır.
- 20 adet yufka havalandırılarak iki yufkada bir yağ sürerek tabana serilir.
- 20 yufkadan sonra bolca ceviz ya da fıstık serpilir kalan 20 yufkada yine iki yufkada bir aralarına tereyağ sürülerek tepsiye dizilir.
- Son kata bolca tereyağ sürülür ( yağ azalırsa içersine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz )
- Bıçakla büyük kare dilimlere bölünüp kalan yağda pay edilir.
- 160 derece fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır kontrollü olarak pişirilir.
- Borcam tepsi biraz geç soğuyor tepsi ılık hale geldikten sonra tamamen soğuk olan şerbet kepçe yardımıyla yavaş yavaş tepsiye dökülür.
Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem
Bademli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bademleri rondoya alarak rondoyu bademler un gibi olana kadar çalıştıralım.
- Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve iki eşit parçaya ayıralım.
- Parçalardan bir tanesini merdane yardımı ile açalım.
- Hamurumuzu açtıktan sonra kenar kısımlarını bıçak ya da hamur kesme aparatı ile keselim ve düzleştirelim.
- Hamurumuzu kare şeklinde keselim. Bu aşamada süslemede kullanacağımız bademi üzerine koyarak ölçebilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine alalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Hafifçe pembeleşen kurabiyeleri fırından alalım, dilerseniz sade dilerseniz de pudra şekeri serperek servis edelim. Ben kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata sıkıp üzerine badem yerleştirdim. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Yedikçe Yedirten Köz Biberli Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 küçük kase haşlanmış nohut
- 2-3 adet közlenmiş kapya biber
- 2 yemek kaşığı mısır
Sosu için
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Yedikçe Yedirten Köz Biberli Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotunu ayıklayın.
- Yıkayıp salata kurutucuda kurutun ya da suyunu iyice süzün.
- Közlenmiş kapya biberi küpler halinde doğrayın.
- Mısırın suyunu süzdürün.
- Geniş bir kaseye malzemeleri ekleyin.
- Sosu için gerekli malzemeleri karıştırıp üzerine aktarın.
- Bütün malzemeleri karıştırarak servis yapın. Afiyet olsun
Patatesli Kolay Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 3-4 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yap
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt
Patatesli Kolay Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates harcı hazırlanır. Bunun için; patatesler haşlanarak kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.
- Soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur.
- Üzerine salçası ve baharatları eklenerek karıştırılır. Son olarak patatesler eklenip güzelce karıştırılarak 5 dakika kadar karıştırılır ve hazırlanan iç harcı ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür.
- Orta kısmına patates harcı yayılır. Yufkanın karşı tarafını da yine patatesli iç harcın üzerine doğru katlanır ve tekrar sıvı yağdan her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Oluşan uzun dikdörtgen kısmın bir tarafı ortaya doğru katlanır, diğer kalan parça da alta doğru çevirerek katlanır.
- Geniş bir teflon tava fırça ile yağlanır ve kızdırılır.
- Hazırlanan gözlemeler sırayla her iki yüzü çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınır.
- Dilerseniz üzerine sarımsaklı süzme yoğurt gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olun…
Limonlu Pişmeyen Yaz Pastası (10 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 sıra kedi dili bisküvi (18-20 adet )
- 1 su bardağı portakal suyu (bandırmak için)
Kreması için:
- 2 soğuk krema (400 ml )
- 1 mascarpone veya sade labne (250 gr)
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2 adet vanilya
- 250g quark veya 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Jölesi için :
- 1 adet limonun suyu
- 250 ml portakal suyu (1,5 su bardağı)
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
Limonlu Pişmeyen Yaz Pastası (10 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kedidili bisküvileri portakal suyuna hızlıca bandırıp kalıba yerleştirin.
- Kreması için önce soğuk krema, mascarpone (veya labne), vanilya ve tozşekeri sertleşinceye kadar mikser ile çırpın.
- Limon kabuğu ve quark ( veya süzme yoğurdu) ekleyip güzelce tekrar karıştırın.
- Bisküvilerin üzerine döküp yayın.
- Jölesi için tüm malzemeleri tencerede önce güzelce çırpıp altını açın ve kaynatın.
- Ocaktan alın ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın. Yavaşca kremanın üzerine döküp yayın.
- En az 3-4 saat buzdolabında soğutun.Durdukça lezzetlenen bir pasta 👌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gr kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım su bardağı soda (100 ml)
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Kalan sos
- Susam
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için tencereye sıvı yağı alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıymalar yeterince kavrulduktan sonra üzerine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
- Kıymalı harcımızı ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir tabağa aldığınızda daha hızlı soğuyacaktır.
- Yufkalara sürmek için bir kâsede soda, yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ ve unu güzelce karıştıralım.
- Yufkalarımızı bıçakla birbirine eşit olacak şekilde 4 parçaya bölelim.
- Üçgenlerden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökerek fırça yardımı ile her yerine yayalım.
- 2.üçgen yufkayı da ilk yufkamızın üzerine alalım ve aynı şekilde soslayarak her tarafına yayalım. Böreklerimizi 2 yufkayı üst üste getirerek saracağız.
- Yufkanın her yerine gelecek şekilde kıymalı harcımızdan alalım. Ardından yufkanın geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım.
- Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim. Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemi uygulayalım.
- Hazırladığımız börekleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırında tepsisine alalım. Pişirme kağıdınız yoksa tepsinizi yağlayarak da kullanabilirsiniz.
- Üzeri için kalan sos ile yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
- Börekleri önceden ısıttığınız fırında 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
- Böreğinizi aynı şekilde ıspanaklı veya peynirli gibi farklı iç harçları ile de yapabilirsiniz.
Makarnalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet böreklik yufka
- Yarım paket makarna
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Kaşar peyniri
- Lor peynir
- Maydanoz
Makarnalı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı bol suda haşlayın.
- Bir yufkayı kek kalıbına yerleştirin kenarları dışında kalsın.
- Sos için sıvı yağ süt yumurta azda tuz ekleyip karıştırın ve bir bardak kenara ayırın.
- Haşlanan makarnayı bi kez soğuk sudan geçirin.
- Suyunu süzdürüp sosun içine dökün.
- Yufkanın üzerine soslu makarnadan birazını koyun.
- Peynir karışımını üzerine ekleyin.
- Kalan makarnayıda peynirin üzerine dökün.
- Dışarı sarkan yufkayıda üzerine kapatın ayırdığımız sosu yufkanın üzerine güzelce gezdirin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ara ara yanlarından kontrol edin eşit kızarsın.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yoğurtlu Şehriyeli Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak haşlanmış siyah yada yeşil mercimek
- 1 bardak arpa şehriye (haşlanmamış)
- 3-4 sap dereotu
- 2 sap yeşil soğan
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 4-5 salatalık turşusu
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
- Karabiber
Üzerine
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 kaşık tereyağı
- Kırmızı toz biber (yoksa pulbiber)
Yoğurtlu Şehriyeli Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt,mayonez ve sarımsak bir kasede karıştırılır.
- Yeşillikler küçük küçük doğranır, şehriye ve mercimek karışımına eklenir.
- Salatalık turşusu da doğranır ve hepsi aynı kapta karıştırılır.
- Üzerine yoğurt gezdirip tekrar karıştırılır.
- Üzerine yaktığımız tereyağına ceviz ve kırmızı toz biber (pul biber de olur) ilave edilerek gezdirelim.