Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ badem
Bademli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bademleri rondoya alarak rondoyu bademler un gibi olana kadar çalıştıralım.
- Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve iki eşit parçaya ayıralım.
- Parçalardan bir tanesini merdane yardımı ile açalım.
- Hamurumuzu açtıktan sonra kenar kısımlarını bıçak ya da hamur kesme aparatı ile keselim ve düzleştirelim.
- Hamurumuzu kare şeklinde keselim. Bu aşamada süslemede kullanacağımız bademi üzerine koyarak ölçebilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine alalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Hafifçe pembeleşen kurabiyeleri fırından alalım, dilerseniz sade dilerseniz de pudra şekeri serperek servis edelim. Ben kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata sıkıp üzerine badem yerleştirdim. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder