Makarnalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet böreklik yufka
- Yarım paket makarna
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Kaşar peyniri
- Lor peynir
- Maydanoz
Makarnalı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı bol suda haşlayın.
- Bir yufkayı kek kalıbına yerleştirin kenarları dışında kalsın.
- Sos için sıvı yağ süt yumurta azda tuz ekleyip karıştırın ve bir bardak kenara ayırın.
- Haşlanan makarnayı bi kez soğuk sudan geçirin.
- Suyunu süzdürüp sosun içine dökün.
- Yufkanın üzerine soslu makarnadan birazını koyun.
- Peynir karışımını üzerine ekleyin.
- Kalan makarnayıda peynirin üzerine dökün.
- Dışarı sarkan yufkayıda üzerine kapatın ayırdığımız sosu yufkanın üzerine güzelce gezdirin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ara ara yanlarından kontrol edin eşit kızarsın.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder