Limonlu Pişmeyen Yaz Pastası (10 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 sıra kedi dili bisküvi (18-20 adet )
- 1 su bardağı portakal suyu (bandırmak için)
Kreması için:
- 2 soğuk krema (400 ml )
- 1 mascarpone veya sade labne (250 gr)
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2 adet vanilya
- 250g quark veya 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 250 ml portakal suyu (1,5 su bardağı)
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
Limonlu Pişmeyen Yaz Pastası (10 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kedidili bisküvileri portakal suyuna hızlıca bandırıp kalıba yerleştirin.
- Kreması için önce soğuk krema, mascarpone (veya labne), vanilya ve tozşekeri sertleşinceye kadar mikser ile çırpın.
- Limon kabuğu ve quark ( veya süzme yoğurdu) ekleyip güzelce tekrar karıştırın.
- Bisküvilerin üzerine döküp yayın.
- Jölesi için tüm malzemeleri tencerede önce güzelce çırpıp altını açın ve kaynatın.
- Ocaktan alın ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın. Yavaşca kremanın üzerine döküp yayın.
- En az 3-4 saat buzdolabında soğutun.Durdukça lezzetlenen bir pasta 👌 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Jölesi için :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder