4 Temmuz 2022 Pazartesi

Ustasından Tarifle Muhteşem Soğuk Baklava Tarifi

 

Ustasından Tarifle Muhteşem Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ

İçi için :

  • 1 kase antep fıstığı rendesi (Ceviz içi ya da fındıkta olur)

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı toz şeker ( şekerli sevmeyenler 2 bardak yapabilir)
  • 1 paket süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için :

    • 3 yemek kaşığı toz nesguik
    • 60 gram sütlü çikolata

      Ustasından Tarifle Muhteşem Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlanır. Süt ve toz şeker karıştırılarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
    • Kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilya ve süt kreması eklenip karıştırılarak iki dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
    • Baklavalık yufka tepsi boyutunda kesilir ( büyük kare borcam tepsi kullandım ) tereyağ ya da margarin ocakta eritilir.
    • Tepsiye fırçayla az miktarda eritilen tereyağ sürülür toplamda 40 adet yufka kullanılır.
    • 20 adet yufka havalandırılarak iki yufkada bir yağ sürerek tabana serilir.
    • 20 yufkadan sonra bolca ceviz ya da fıstık serpilir kalan 20 yufkada yine iki yufkada bir aralarına tereyağ sürülerek tepsiye dizilir.
    • Son kata bolca tereyağ sürülür ( yağ azalırsa içersine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz )
    • Bıçakla büyük kare dilimlere bölünüp kalan yağda pay edilir.
    • 160 derece fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır kontrollü olarak pişirilir.
    • Borcam tepsi biraz geç soğuyor tepsi ılık hale geldikten sonra tamamen soğuk olan şerbet kepçe yardımıyla yavaş yavaş tepsiye dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder