Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gr kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım su bardağı soda (100 ml)
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzerine sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Kalan sos
- Susam
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için tencereye sıvı yağı alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıymalar yeterince kavrulduktan sonra üzerine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
- Kıymalı harcımızı ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir tabağa aldığınızda daha hızlı soğuyacaktır.
- Yufkalara sürmek için bir kâsede soda, yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ ve unu güzelce karıştıralım.
- Yufkalarımızı bıçakla birbirine eşit olacak şekilde 4 parçaya bölelim.
- Üçgenlerden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökerek fırça yardımı ile her yerine yayalım.
- 2.üçgen yufkayı da ilk yufkamızın üzerine alalım ve aynı şekilde soslayarak her tarafına yayalım. Böreklerimizi 2 yufkayı üst üste getirerek saracağız.
- Yufkanın her yerine gelecek şekilde kıymalı harcımızdan alalım. Ardından yufkanın geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım.
- Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim. Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemi uygulayalım.
- Hazırladığımız börekleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırında tepsisine alalım. Pişirme kağıdınız yoksa tepsinizi yağlayarak da kullanabilirsiniz.
- Üzeri için kalan sos ile yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
- Börekleri önceden ısıttığınız fırında 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
- Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
- Böreğinizi aynı şekilde ıspanaklı veya peynirli gibi farklı iç harçları ile de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder