3 Temmuz 2022 Pazar

Kıymalı Gül Böreği Tarifi

 

Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım su bardağı soda (100 ml)
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kalan sos
  • Susam

    Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için tencereye sıvı yağı alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
  • Ardından kıymayı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kıymalar yeterince kavrulduktan sonra üzerine karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
  • Kıymalı harcımızı ayrı bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir tabağa aldığınızda daha hızlı soğuyacaktır.
  • Yufkalara sürmek için bir kâsede soda, yoğurt, yumurta, sirke, sıvı yağ ve unu güzelce karıştıralım.
  • Yufkalarımızı bıçakla birbirine eşit olacak şekilde 4 parçaya bölelim.
  • Üçgenlerden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökerek fırça yardımı ile her yerine yayalım.
  • 2.üçgen yufkayı da ilk yufkamızın üzerine alalım ve aynı şekilde soslayarak her tarafına yayalım. Böreklerimizi 2 yufkayı üst üste getirerek saracağız.
  • Yufkanın her yerine gelecek şekilde kıymalı harcımızdan alalım. Ardından yufkanın geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim. Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemi uygulayalım.
  • Hazırladığımız börekleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırında tepsisine alalım. Pişirme kağıdınız yoksa tepsinizi yağlayarak da kullanabilirsiniz.
  • Üzeri için kalan sos ile yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
  • Börekleri önceden ısıttığınız fırında 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Pişen böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
  • Böreğinizi aynı şekilde ıspanaklı veya peynirli gibi farklı iç harçları ile de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder