4 Temmuz 2022 Pazartesi

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi

 

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 8-10 damla limon suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye boşaltarak bir kenarda bekletelim.
  • Lokmanın hamuru için uygun bir kaba un, maya, şeker ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Unun ortasına bir havuz oluşturalım ve buraya ılık suyu ilave edelim. Çırpma teli yardımıyla hamurumuzu karıştıralım.
  • Tüm malzemeler karışıp hamur kıvam aldığında üzerini önce streç filmle ardından temiz bir örtü ile örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve kaşık yardımı ile toparlayalım.
  • Derince bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Yanımıza küçük bir kase içerisinde de sıvı yağ alalım.
  • Bir çay ya da tatlı kaşığını kasedeki yağa batıralım. Elimize hamurdan biraz alalım ve yumruğumuzu sıkalım.
  • Elimizin üzerinden çıkan hamuru yağladığımız kaşıkla alalım ve henüz çok fazla ısınmamış olan sıvı yağın içerisine bırakalım.
  • Lokmalarımızı ara ara karıştıralım ve her yerinin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayalım.
  • Piştiğinden emin olduğumuz lokmaları kevgir ile yağın içerisinden alalım, şerbetin içerisine koyarak bir kaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Bu aşamada lokmaları alırken ocağı kapatarak yağın fazla ısınmasını engelleyelim. Yine aynı şekilde lokmaları tavaya doldurduktan sonra tavanın altını açalım ve pişirelim. Hamur bitene kadar aynı şekilde lokmalarımızı şekillendirip pişirmeye devam edelim. Kaşığı her defasında yağa batırmayı unutmayalım.
  • Lokma tatlılarımız hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 bardak sıcak su (Et yada tavuk suyu da olabilir)

    Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden ıslatılmış olan pirinçler güzelce yıkanır.
  • Sıvı yağ koyduğumuz tencereye eklenir biraz kavrulur, daha sonra zerdeçal konup suyu dökülür.
  • Tuzu ayarlayıp, mısırlar eklenir ve kapağı kapatılır. Göz göz olup suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Altını kapattıktan sonra kapağın arasına havlu kağıt konup, dinlenmeye bırakılır. Deneyenlere afiyet olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr süzme yoğurt
  • Çeyrek demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Taban için;

  • 2 tane salatalık

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bi kaba malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Salatalıkları dilim dilim keselim.
  • Sıkma torbasına harcı alıp salatalıkların üzerine sıkalım.
  • En son dereotuyla süsleyip servis edelim.

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber

Üzeri sonradan eklemek için:

  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik

    Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereyi ocağa alıp iyice kızdırın, daha sonra etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  • Tamamen suyunu çeken ete 1, 5 -2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Baktınız etiniz hala sert su takviyesi yapın. Bu etin cinse göre değişiklik gösterebilir.
  • Suyunu tekrar çeken ete sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 5-6 dk karıştırarak kavurun.
  • Daha sonra havuç, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip bir 5 dk daha soteleme devam edin.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana denk pişirin.
  • Sonrasında patates ekleyip az daha kavurduktan sonra son olarak bezelye ekleyip, üzerini çok az geçene kadar sıcak su ilave edin.
  • Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kapağını tamamen kapmadan orta ateşte sebzeler yumuşayana denk pişirin.
  • Ayrı bir tava içersinde tereyağını eritip, kekik ilave edelim ve kızdıralım.
  • Pişen yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Yemeği ocaktan alıp 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun 

Kolay Semizotu Çorbası Tarifi

 

Kolay Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Damak tadına uygun tuz ve karabiber
  • 10 su bardağı su veya et suyu

    Kolay Semizotu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye bir miktar sıvı yağ koyup ince ince yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz.
  • Onlar pembeleşince bir çay bardağı bulguru ekliyoruz birazcık kızartıyoruz.
  • Ardından üçe dörde bölünmüş sarımsakları ekliyoruz ,hemen ardından ince ince kıydığımız semizotunu ekliyoruz ,onları yaklaşık üç dakika soteliyoruz. (semizotu çok çabuk pişiyor yumuşaklığını kontrol ederek de sote yapabilirsiniz).
  • Ardından suyu ekliyoruz orta boy tencerenin üçte ikisi dolmuş olmalı ya da on bardak suyu kontrollü koyabilirsiniz. (suyu kaynamış eklerseniz çorbanız çok daha kısa sürede pişecektir. ).
  • Geniş bir kasede un yumurta sarısı ve yoğurdu çatal yardımı ile iyice çırpıyoruz. (benim yoğurdum suluydu çok katı bir yoğurdunuz varsa yarım bardak yoğurt yarım bardak su yapmalısınız).
  • Ardından kaynayan tencereden aldığımız su ile ılıttığımız karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. ( çok sık kullanmasam da buna bir adet bulyon ekledim çok yakıştı ama bulyonsuz da gayet lezzetli) bir iki taşım da bu şekilde kaynatıyoruz. Çorbanız hazır.Afiyet olsun!.

Cool Lime Tarifi

 

Cool Lime Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet lime ( yine limon da olur)
  • 8-10 yaprak taze nane
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 limonun ve 1 limenın suyu
  • 750 ml soğuk su
  • Bolca buz

    Cool Lime Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Limon ve lime kabuğu çok beyazından almamak şartıyla kesilir.
  • Şekerleri, taze nane ile güzelce bir kapta harmanlayın, en iyisi elinizle ovalayın 👍
  • Üzerine limonların suyu ve su eklenir.
  • Bolca buz ve ile servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 



Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 4 – 4,5 su bardağı un

İçine :

  • Lor

Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza ılık suyu mayayı ve şekeri alıp karıştıralım. 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesi.
  • İçin bekleyelim.Sonrasında oda ısısındaki yağı, yumurtayı ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • En son olarak unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 1 saat kadar üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru istenilen büyüklükte bezelere ayıralım. Ben içine lor koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz. Sade olarak ta nefis oluyor.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizelim ve üzerlerini hafifçe bastıralım. Yaklaşık 20 dakika kadar da tepsi mayası için bekletelim.
  • Son olarak ayırdığımız yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ve güzelce karıştırıp poğaçaların üzerlerine sürelim.
  • Çatal ile artı şekli yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Enfes Çökertme Kebabı Tarifi

 

Enfes Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı konserve domates yada doğranmış domates
  • Yarım su bardağı su
  • 3 adet patates

Kızartmak için

  • Sıvı yağ
  • Sarımsaklı yoğurt

    Enfes Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tavaya alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya zeytinyağı ve soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yarım yemek kaşığı salça baharatlarını atalım.
  • Konserve domates yada doğranmış domatesi de ekleyip yarım su bardağı su ekleyip 10 dk pişirelim.
  • Patatesleri soyalım.
  • Kesme tahtası üzerinde olabildiğince incecik doğrayalım kürdan gibi olmalı.
  • Sıvı yağ ısıtalım patatesleri kızartalım.
  • Servis tabağına önce patatesleri koyalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • En üste kıymayı ilave edip maydanoz serpiştirelim sıcak olarak servis edelim. Patatesleri yiyeceğiniz zaman kızartın mutlaka sıcak olarak servis yapın 

Dondurma Kızartması Tarifi

 

Dondurma Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 6 top maraş usulü dondurma

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Dondurma Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfımızı buzlukta 1 saat dondurmalım(daha kolay didikleniyor)
  • Daha sonra 2 ayrı kaba bir kısmını ince bir kısmını kalın olacak şekilde didikleyelim.
  • 1 yemek kaşığı galeta ununu ince didiklediğimiz kadayıfın içine dökelim ve karıştıralım.
  • Yumurta aklarını ayrı bir kaba alalım.
  • Ve dondurma toplarımızı önce yumurta akına batıralım.
  • Daha sonra ince didiklediğimiz kadayıfı bulayalım.
  • Tekrar yumurta akına buluyalım ve en son kalın olarak didiklediğimiz kadayıfla saralım.
  • Streç filmin içine koyup top şekli verelim buzlukta yaklaşık 3 saat donduralım.
  • Daha sonra kızgın yağda yaklaşık 1 dakikada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
  • Havlu kağıt serdiğimiz kaba alalım ve hemen servis edelim.
  • Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya meyvelerle süsleme yapalım afiyet olsun

Corn Dog Tarifi

 


Corn Dog Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı galete unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 ,5 su bardağı un
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 400 gram küçük boy sosis
  • 300 gram kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çöp stick

    Corn Dog Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, süt, su, çeyrek çay bardağı yağ, 1,5 su bardağı un( unun markasına göre değişir kontrollü koyun)
  • Tuz ve şeker eklenip yoğurulur 10 dk buzdolabında üstünde streçle dinlendirilir. Ve sosisler 5 dakika kadar haşlanmış olmalı soğumuş olmalı.
  • Çubuklara önce sosis sosislerin iki ucundan kesilir resimdeki gibi sonra kaşarlar takılır.
  • Daha sonra üzerleri önceden yapılmış hamurla kaplanır.
  • Önce yumurta sonra galeta ununa batırılıp kızgın yağa atılıp kızartılır.
  • Çeşitli soslarla servis edilir.Afiyet olsun


Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Fındık

    Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım ki şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakalım.
  • 10-15 dk kadar kaynadıktan sonra limon suyu ekleyelim.
  • 5 dakika daha tutup ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için gereken malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hazırlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzeri için küçük bir kapta yumurta sarısı, kakao, zeytinyağını karıştıralım.
  • Tatlıların üzerlerine sürelim.
  • Ortalarına birer tane fındık koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 30-35 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımıza 1-2 dakika sonra sıcakken şerbetini gezdirelim.
  • Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. Servise hazır. Dolapta durdukça tadı değişmiyor çok lezzetli tam kararında bir tatlı tarifidir. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık, sevgiler