4 Temmuz 2022 Pazartesi

Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 bardak sıcak su (Et yada tavuk suyu da olabilir)

    Zerdeçallı Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden ıslatılmış olan pirinçler güzelce yıkanır.
  • Sıvı yağ koyduğumuz tencereye eklenir biraz kavrulur, daha sonra zerdeçal konup suyu dökülür.
  • Tuzu ayarlayıp, mısırlar eklenir ve kapağı kapatılır. Göz göz olup suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Altını kapattıktan sonra kapağın arasına havlu kağıt konup, dinlenmeye bırakılır. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder