4 Temmuz 2022 Pazartesi

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi

 

Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 8-10 damla limon suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Gerçek Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  • Limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye boşaltarak bir kenarda bekletelim.
  • Lokmanın hamuru için uygun bir kaba un, maya, şeker ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Unun ortasına bir havuz oluşturalım ve buraya ılık suyu ilave edelim. Çırpma teli yardımıyla hamurumuzu karıştıralım.
  • Tüm malzemeler karışıp hamur kıvam aldığında üzerini önce streç filmle ardından temiz bir örtü ile örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım ve kaşık yardımı ile toparlayalım.
  • Derince bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Yanımıza küçük bir kase içerisinde de sıvı yağ alalım.
  • Bir çay ya da tatlı kaşığını kasedeki yağa batıralım. Elimize hamurdan biraz alalım ve yumruğumuzu sıkalım.
  • Elimizin üzerinden çıkan hamuru yağladığımız kaşıkla alalım ve henüz çok fazla ısınmamış olan sıvı yağın içerisine bırakalım.
  • Lokmalarımızı ara ara karıştıralım ve her yerinin eşit bir şekilde kızarmasını sağlayalım.
  • Piştiğinden emin olduğumuz lokmaları kevgir ile yağın içerisinden alalım, şerbetin içerisine koyarak bir kaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Bu aşamada lokmaları alırken ocağı kapatarak yağın fazla ısınmasını engelleyelim. Yine aynı şekilde lokmaları tavaya doldurduktan sonra tavanın altını açalım ve pişirelim. Hamur bitene kadar aynı şekilde lokmalarımızı şekillendirip pişirmeye devam edelim. Kaşığı her defasında yağa batırmayı unutmayalım.
  • Lokma tatlılarımız hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder