4 Temmuz 2022 Pazartesi

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ veya margarin
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 4 – 4,5 su bardağı un

İçine :

  • Lor

Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza ılık suyu mayayı ve şekeri alıp karıştıralım. 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesi.
  • İçin bekleyelim.Sonrasında oda ısısındaki yağı, yumurtayı ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • En son olarak unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 1 saat kadar üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru istenilen büyüklükte bezelere ayıralım. Ben içine lor koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz. Sade olarak ta nefis oluyor.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizelim ve üzerlerini hafifçe bastıralım. Yaklaşık 20 dakika kadar da tepsi mayası için bekletelim.
  • Son olarak ayırdığımız yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ve güzelce karıştırıp poğaçaların üzerlerine sürelim.
  • Çatal ile artı şekli yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder