4 Temmuz 2022 Pazartesi

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Fındık

    Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Pastane Şekerparesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım ki şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Tencereye su ve şekeri alıp kaynamaya bırakalım.
  • 10-15 dk kadar kaynadıktan sonra limon suyu ekleyelim.
  • 5 dakika daha tutup ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için gereken malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hazırlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzeri için küçük bir kapta yumurta sarısı, kakao, zeytinyağını karıştıralım.
  • Tatlıların üzerlerine sürelim.
  • Ortalarına birer tane fındık koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 30-35 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımıza 1-2 dakika sonra sıcakken şerbetini gezdirelim.
  • Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim. Servise hazır. Dolapta durdukça tadı değişmiyor çok lezzetli tam kararında bir tatlı tarifidir. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık, sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder