Dondurma Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 3 adet yumurta beyazı
- 6 top maraş usulü dondurma
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Dondurma Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfımızı buzlukta 1 saat dondurmalım(daha kolay didikleniyor)
- Daha sonra 2 ayrı kaba bir kısmını ince bir kısmını kalın olacak şekilde didikleyelim.
- 1 yemek kaşığı galeta ununu ince didiklediğimiz kadayıfın içine dökelim ve karıştıralım.
- Yumurta aklarını ayrı bir kaba alalım.
- Ve dondurma toplarımızı önce yumurta akına batıralım.
- Daha sonra ince didiklediğimiz kadayıfı bulayalım.
- Tekrar yumurta akına buluyalım ve en son kalın olarak didiklediğimiz kadayıfla saralım.
- Streç filmin içine koyup top şekli verelim buzlukta yaklaşık 3 saat donduralım.
- Daha sonra kızgın yağda yaklaşık 1 dakikada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
- Havlu kağıt serdiğimiz kaba alalım ve hemen servis edelim.
- Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya meyvelerle süsleme yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder