4 Temmuz 2022 Pazartesi

Dondurma Kızartması Tarifi

 

Dondurma Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 6 top maraş usulü dondurma

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Dondurma Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfımızı buzlukta 1 saat dondurmalım(daha kolay didikleniyor)
  • Daha sonra 2 ayrı kaba bir kısmını ince bir kısmını kalın olacak şekilde didikleyelim.
  • 1 yemek kaşığı galeta ununu ince didiklediğimiz kadayıfın içine dökelim ve karıştıralım.
  • Yumurta aklarını ayrı bir kaba alalım.
  • Ve dondurma toplarımızı önce yumurta akına batıralım.
  • Daha sonra ince didiklediğimiz kadayıfı bulayalım.
  • Tekrar yumurta akına buluyalım ve en son kalın olarak didiklediğimiz kadayıfla saralım.
  • Streç filmin içine koyup top şekli verelim buzlukta yaklaşık 3 saat donduralım.
  • Daha sonra kızgın yağda yaklaşık 1 dakikada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim.
  • Havlu kağıt serdiğimiz kaba alalım ve hemen servis edelim.
  • Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya meyvelerle süsleme yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder